Jos uvijek ne znamo sta ce biti sa tim bebama kad odrastu. Moguce su genske mutacije, karcinomi. Sta ce biti sa njihovim bebama jednog dana kad budu radjale. Pravi rezultati ovog eksperimenta vidjet ce se tek za 50 god. Ja osobno nisam za manipulaciju genima. Smatram da je to jako rizicno. Do sad smo to radili sa biljkama i pokazalo se lose...
Ip
Internet_policija
04.12.2018.
Odustani
Slažem se manje-više sa svime, ali molim te, gdje se to genetsko modificiranje biljaka pokazalo loše? U većini imaš kulture otpornije na vanjske uvjete i bolji
prinos. Ako imaš neke konkretne primjere zašto se gm biljaka do sada pokazalo loše onda ih podijeli.
Prikaži još ↓
Boem_1
04.12.2018.
Odustani
Eto u zrnu gmo psenice se nalazi protein koji je stetan za ljude i tesko probavljiv, u zrnu kukuruza isto. Kukuruz smo istrijebili, na zemlji vise ne postoji zr
no kukuruza koje nije gmo
Prikaži još ↓
Ip
Internet_policija
04.12.2018.
Odustani
Koji protein? Gluten? Gluten se nalazi i u ne-modificiranoj pšenici.
Boem_1
04.12.2018.
Odustani
Ne gluten. Psenica ima oko 23000 razlicitih proteina, do kojih je doslo mijesanjem 3 razlicite vrste psenice, i ne jedan nego vise njih su stetni jer se u tijel
u ocituju kao strano tijelo koje pokrece u nasem tijelu antigene... Ne da mi se toliko pisat. Uglavnom stetni su, ne smrtno, ali jesu
Prikaži još ↓
Ip
Internet_policija
04.12.2018.
Odustani
Možeš dati ime jednog od tih proteina, ključnu riječ, autore...? Kada tražim "štetni proteini u pšenici" i na hrvatskom i na engleskom mi izbacuje istraživanja
štetnih djelovanja glutena i gliadina (koji je sastavni dio glutena), ali nigdje ništa što bi ukazalo na to da gm ima neke veze s tim.
Prikaži još ↓
Boem_1
04.12.2018.
Odustani
I ja sam sad pretrazila net i. ne izbacuje mi. Imam u skriptama tocne nazive. Napisat cu kad ih nadjem, zbog seljenja su mi po kutijama. Ali sam nasla na vise m
jesta clanke koji potvrdjuju da je gmo hrana stetna. Cak je i 24 sata pisao o tome
Prikaži još ↓
Boem_1
04.12.2018.
Odustani
Psenicni lektin, atis oni ( tako barem pise) nisu bili prisutni u psenici prije nego je postalo moderno modificirati hranu. Odnosno lektin je bio, ali ne u toli
ko velikoj kolicini da bi radio smetnje u organizmu
Prikaži još ↓
Ip
Internet_policija
04.12.2018.
Odustani
Vidim dosta ljudi blati taj lektin, ali nigdje ne vidim da ga itko povezuje s gmo. Većina stručnjaka ne preporuča izbjegavati lektin jer ga ima svugdje, a ako t
e baš brine, kažu da se određeni lektini inaktiviraju na visokim temperaturama i fermentacijom s tim da je aglutinin u pšeničnim klicama i kikirikiju stabilan na visokim temperaturama. Znači bijelo brašno je s tog aspekta bolje. Što se tiče atisa, on je je bio frigijsko božanstvo vegetacije, a u grčkoj mitologiji pratilac i miljenik boginje Kibele. Inače svjetski znastveni koncenzus je da generalno gledajući gmo hrana nema primjetne negativne nuspojave na ljude, pa sad koliko ti to znači...
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .