Nina, ja nemam problem s tvojim receptima, ali velika vecina ostalih koji ce pokusati nesto od ovoga napraviti vjerojatno ce dozivjeti neuspjeh. Zasto? Zato jer tvoj prijevod ostavlja velikih problema oko mjera. Ja znam ispravni prijevod za tvoju "salicu", ali drugi ce posegnuti za nekom svojom omiljenom salicom koja moze biti ona bakina za crnu kavu ili striceva salica za caj a neki student ce bas onu za juhu ili crvenu za "Nesicu". Zamisli razliku 2/3 pistacija u salici za crnu kavu i onoj za caj, mozda i za bijelu kavu... Srecom ja znam to sto ti neznas a to da je salica zapravo "cup", a ta mjera iznosi 250 ml... Dakle, nemojte posegnuti za salicom od crne kave kada ove recepte isprobavate... Bravo Nina!
De
Demoniac
25.6.2015.
Odustani
Ja imam šalicu od 550 ml, dobro da sam pročitao komentar prije pokušaja :D
Di
Didi219
25.6.2015.
Odustani
Tomislav@ stvar uopce nije u tome dal se uzima salica od 200ml ili 500ml. Stvar ja samo u tome da onda sve mjere moraju bit u salicama, i to za sve sastojke mor
a bit ista salica. Ako uzmes onu od 200ml ispat ce relativno malo smjese, dok ces s onom od 500ml dobit svjerojatno 2 kolaca...
Prikaži još ↓
De
Demoniac
25.6.2015.
Odustani
@Didi problem je ako nisu sve mjere u šalicama. Dvije (moje) šalice šećera i 100 g brašna bi napravile žešću pometnju u mom kolaču :D
Tomislav Petrić
26.6.2015.
Odustani
@ Didi219: Pronasao link na recepte i doista se radi o "cup" (250 ml). Ovo nije prvi (ni zadnji) put da je krivo prenesen recept. Uz duzno postovanje, izazivam
te da napravis jedan od gore navedenih recepata koristeci se sa salicom od crne kave, a drugi (isti) sa "cup" od 250 ml, pa nam (iskreno) prenesi svoje rezultate... Recimo da probas semifreddo kao primjer...
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .