Matija je jela sa svog jelovnika maštovito nazvao - predjelo Zlato iz Kupe, glavno jelo Pun džep te desert Ljubičasta čarolija
Matija dobio 39 bodova: Desert oduševio, a glavno jelo nekima je ipak ostalo malo nedorečeno
U epizodi 'Večere za 5 na selu' u četvrtak kuhao je tehničar za telekomunikacije Matija iz mjesta Polane kraj Delnica.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Na Matijinom jelovniku našli su se sastojci poput pastrve maslaca, teletine, špeka, vrganja, ali i puding od vanilije. Tomislav je odmah kazao kako mu se s popisa najviše sviđa pastrva, dok je Petra komentirala da joj nedostaje na spisku malo povrća.
Matija je jela sa svog jelovnika maštovito nazvao - predjelo Zlato iz Kupe, glavno jelo Pun džep te desert Ljubičasta čarolija.
Nakon dočeka domaćin je gostima servirao paštetu od dimljene pastrve.
- Nije bila loša pašteta - rekao je Tomislav, dok je Matija otkrio da je uz pastrvu stavio još jednu morsku ribu
- Stavio sam nekoliko inćuna - otkrio im je Matija, a gosti su komentirali da im je ukusna pašteta, da nisu ni osjetili morsku ribu te da je pastrva prevladala.
Glavno jelo naziva Pun džep oduševio je goste.
- Punio sam meso s goranskim nadjevom i umakom od vrganja, a za Antonelu posebno s umakom od šampinjona - otkrio je Matija, a Antonela je bila oduševljena jer je zapamtio da ne jede vrganje.
- Glavno jelo je bilo super okusa. U vrganjima se malo previše osjetilo crveno vino pa mi je vrganj izgubio onaj svoj okus - rekla je Petra, a s njom se složio i Ivica dok je Tomislav čak tražio još jedan tanjur.
Završno jelo bilo je desert – kolač od domaćih goranskih šljiva koje je kuhao sa čokoladom, a između je bio puding od vanilije.
- Bez primjedbi - rekao je oduševljeno Ivica na Matijin desert.
- Nije mi se svidjela kombinacija čokolade i šljiva - komentirala je Petra. Uslijedilo je ocjenjivanje, a Matija je dobio tri desetke i jednu devetku. Devet je dobio od Ivice jer je rekao da u glavnom jelu umak nije bio dorečen. Matija je tako osvojio 39 bodova kao i Petra.