Nestručno postavljene peći, štednjaci i ostala grijaća tijela čest su i u velikom broju slučajeva zanemaren izvor opasnosti. U krugu od pola metra ne držite nikakve predmete koji lako gore
Zagorena hrana može započeti požar, a pepeo je dugo zapaljiv
Nagomilano smeće u potkrovljima i podrumima, hrpe krpa i starudija najviše ugrožavaju domaćinstvo, zato su najvažniji sigurnosni faktori urednost i čistoća, savjetuju na stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice.
Nestručno postavljene peći, štednjaci i ostala grijaća tijela čest su i u velikom broju slučajeva zanemaren izvor opasnosti. U krugu od pola metra ne držite nikakve predmete koji lako gore. Imajte na umu i da hrana koja se kuha ili peče na štednjaku ili peći, a bez nadzora zagori, može uzrokovati požar.
Topli pepeo je i nakon 24 sata zapaljiv, tako da ga se nikada ne smije pospremati u kartonske kutije, plastične kante ili u smeće s drugim otpadom. Odložite ga u metalne kontejnere na otvorenom.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...