Za umak od maslaca trebaju vam dvije žlice maslaca i žličica slatke paprike, a umak od jogurta napravite od dvije šalice grčkog jogurta, dva češnja češnjaka, soka od pola limuna i prstohvata soli
Turska tjestenina postala pravi je hit: Donosimo vam recept
Turska tjestenina preplavila je društvene mreže i postala viralni hit. Priprema je vrlo jednostavna, a svi je hvale zbog zanimljivih okusa. Ako trebate ideju što napraviti za ručak ili večeru, donosimo vam detaljan recept koji će vas sigurno oduševiti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Trebat će vam 500 grama mljevene junetine, žličica curryja, žličica paprike, žličica češnjaka u prahu, žličica luka u prahu, žličica soli, žličica papra, jedan žuti luk narezan na kockice, dva češnja češnjaka i 250 grama tjestenine. Za umak od maslaca trebaju vam dvije žlice maslaca i žličica slatke paprike. Umak od jogurta napravite od dvije šalice grčkog jogurta, dva češnja češnjaka, sok od pola limuna i prstohvat soli.
Prvo propirjajte mljeveno meso u tavi na srednje jakoj vatri sa žličicom curryja u prahu, slatkom paprikom i češnjakom te soli i paprom. Kad meso porumeni, usitnite ga kuhačom. Dodajte luk narezan na kockice i nastavite kuhati dok sve ne postane smeđe. Skuhajte tjesteninu po izboru.
Za umak od maslaca otopite dvije žlice maslaca u tavi, umiješajte žličicu slatke paprike i promiješajte. Da biste napravili umak od jogurta, pomiješajte dvije šalice grčkog jogurta s dva nasjeckana češnjaka, sokom limuna i malo soli. Na kraju sve posložite - prvo ide tjestenina, umak od jogurta, zatim meso i umak od maslaca. Na vrh stavite narezane cherry rajčice i sjeckani peršin.