veliki naslov "bez glutena nije komplicirano", a onda slijedi: pravo kokosovo brašno, kokosov šećer, kakao maslac, cejlonski cimet, kokos maslac, tapioca, punom
asno kokosovo mlijeko, punomasno kokosovo vrhnje, himalajska sol, ljuskice kokosa, kokosovo ulje, kokosovo mlijeko ...čudo nema stevije ... stvarno nekomplicirano, heheh ... samo napraviš popis, digneš kredit i u prvi dućan iza ugla ... kao osoba koja ima celijakiju u obitelji četrdesetak godina mogu samo reći da ne treba postati "marsovac" i hraniti se isključivo egzotima ... prisiljeno zelje zgusnuto ribanim krumpirom ili i zaprškom na rižinom brašnu (sameljem rižu u mlincu za kavu) ili kukuruznom škrobu (najobičniji gustin) solidan je bezglutenski obrok ... štrukle, štrudlu napravim od heljdinog brašna i gustina, moji čupavci po najklasičnijem domaćem receptu s biskvitom od bezglutenske mješavine brašna ne razlikuju se od "pravih", za napravit tortu od oraha, badema, lješnjaka ne moram hodočastit po sastojke na mjesec, pa iole svaka domaćica zna napravit biskvit bez brašna ... bezglutenski kruh, pizza, ispeče se bez problema od mješavine koju dobiješ na recept ili nabaviš u apoteci ... istina, po skupljoj cijeni od pšeničnog brašna u konzumu, ali još uvijek daleko pristupačnije od cijene egzotičnih proizvoda koji se u posljednje vrijeme otkako je bezglutensko na tapeti gotovo isključivo nalaze u kojekakvim receptima ...
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
27.10.2016.
Odustani
kad se mora moze se
Dk
Deaktivirani korisnik
27.10.2016.
Odustani
voće i povrće mljaccccccc
Mthesecond
28.10.2016.
Odustani
Interesantno mi bilo kad sam čuo priču da nekima taj gluten zna godinama štetiti,smetati i tek naknadno se otkrije nekim slučajem o čemu je riječ...Nevjerojatno
mi da je da ne postoji neka precizna dijagnoza koja bi mogla utvrditi da je riječ o tome...Ili neki liječnici jednostavno ne idu za tim...Kao da je neka misteriozna bolest u pitanju pa osoba mora patiti dok se ne nađe lijek...A nije bezazleno kad se jave simptomi,nije lako to proživljavati...Nešto uzimaš,konzumiraš stalno,a i ne znaš da ti to šteti..
Prikaži još ↓
Rafo
27.10.2016.
Odustani
Čak 21 posto Amerikanaca trenutačno pokušava provoditi bezglutensku prehranu, što je nevjerojatno kad znamo da svega jedan posto njih boluje od celijakije - jed
inog zdravstvenog stanja koje zahtijeva izbacivanje glutena iz jelovnika.
Pročitajte više na: http://www.express.hr/znanost/ne-vole-ga-a-stiti-od-raka-dijabetesa-2046 - 24sata.hr
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .