Svojim roštiljem osvojili su 177 bodova. Dva boda iza njih su ostali Apostoli, a treće mjesto je pripalo Bilikumu sa 154 boda. Fenjer je pripao najstarijoj momčadi Hrvatski domobran
Križevci: Mladi kuhari ispekli su najbolji roštilj na prvenstvu
Veselo je bilo u petak u Križevcima na Trgu Antuna Nemčića na kojem je održano prvo ovogodišnje izlučno natjecanje 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.
Timovi iz sjeverozapadnog dijela Lijepe naše pred brojnim su posjetiteljima i uz taktove grupe Joy dali sve od sebe ne bi li impresionirali gastro sud, ali i predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović nakon čijeg je posjeta natjecanje i službeno započelo simboličnim prvim paljenjem roštilja u 13 sati i 30 minuta.
Prije toga vrijedni su amateri i profesionalci meso pripremali za pečenje mariniranjem i začinjavanjem, a da su u tome neki pretjerali primijetio je predsjednik gastro suda Branko Ognjenović koji je po proglašenju pobjednika prejak okus kušanih jela naveo kao glavnog krivca za manje dodijeljenih bodova pojedinim timovima.
Popularnog chefa predsjednici Grabar-Kitarović predstavila je autorica projekta Irena Jelić koja je predsjednicu i dočekala te ju upoznala s natjecanjem. Prilikom ovog kratkog susreta Grabar-Kitarović je akademiku kulinarstava otkrila da osim ćevapčića voli i dobar steak sa žara.
S njom bi se sigurno složili i brojni natjecatelji koji su svoju vještinu morali pokazati u 5 kategorija, što nije bio nimalo lak zadatak. U tome je bila najuspješnija Udruga Mladi kuhar iz Križevaca koja se sa 177 bodova plasirala u finale Zlatnog ćevapa. Samo dva boda dijelilo je od pobjede Apostole Darija Turkušića, dok je treće mjesto pripalo UVV Bilikum Dragutina Matusa.
Tročlani slavljenički tim predvodio je kuhar Valentino Štubelj, a u pripremi, pečenju i serviranju pomagali su mu braća Jura Jačmenjak, konobar i Josip Jačmenjak, također kuhar. Najsimpatičnijom ekipom u Križevcima jednoglasno je proglašen Hrvatski domobran, ujedno i najstariji tim na natjecanju. Kada je ocjenjivanje bilo gotovo napokon su se mogla opustiti i preostala dva člana gastro suda, chef Nenad Orag i zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović.
A dok su oni radili, posjetitelji su se zabavljali sudjelujući u nagradnim igrama PIK pogodi tko sam, Jamnica Gajbomjer te Mlinar Tortomlat i uživali u Zlatni ćevap meniju koji je za 25 kuna uključivao velike ćevape u somunu i piće po izboru.
Četvrto Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec nastavlja se u nedjelju 26. travnja u Umagu, u organizaciji 24sata i uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Kotanyija, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje i Konzuma.