ISPROBAJTE GA Najfiniji božićni koktel ‘Christmas Chocolate’ pripremio je naš poznati koktel majstor Marin Nekić. Uz ovaj koktel osjećat ćete se ‘bombastično’
Koktel majstor Marin Nekić smiksao je najukusniji napitak za pravi blagdanski ugođaj
Možda se ne možemo okrijepiti na adventskim štandovima, ali svoje nepce ove blagdane možemo razmaziti finim slatko-ljutim koktelom našeg poznatog koktel majstora koji je izuzetno lako pripraviti kod kuće.
POGLEDAJTE VIDEO: Božićna čestitka djelatnika dubrovačke bolnice
Pokretanje videa...
- Najomiljeniji sastojak trenutačno mi je Speculas začin jer daje onaj božićni ugođaj. Uz to, volim punije okuse, od alkohola do svega ostalog. Zima je pa nam takvi okusi odgovaraju - kaže Marin Nekić i dodaje da začin, ako nemate gdje kupiti speculas, možete napraviti sami. Potrebni su vam cimet, anis, muškatni oraščić i klinčići, koje sameljete, izgnječite i pomiješate.
Sljezovi kolačići kao dekoracija dat će pravi snježni dojam, a koktel je najbolje poslužiti u čaši u kojoj koktel izgleda - ‘bombastično’.
Christmas Chocolate
Sastojci: 3 cl Bulleit, 20 cl tople čokolade, 1 uštrcaj Tabasca, 1 - 2 prstohvata Speculas začina, 3 - 4 sljezova kolačića
Priprema: najprije napravite toplu čokoladu. preporučio bih da stavite više praha kako bi bila gušća. U toplu čokoladu umiješajte Tabasco, speculas začin i Bulleit. Dobro promiješajte i Ulijte u šalicu. Na štapić nabodite sljezove kolačiće koje prije serviranja kratko izložite plamenu.