Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Još su dva hrvatska restorana dobila Michelinove zvjezdice!

Još su dva hrvatska restorana dobila Michelinove zvjezdice!
1

Dosadašnji nositelji, restorani Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu i Draga di Lovrana u Lovranu, zadržali su svoje zvjezdice i prestižnu titulu najboljih

Restorani Boškinac u Novalji i LD Terrace u Korčuli novi su dobitnici po jedne Michelinove zvjezdice u ovoj godini, dok su svoje zvjezdice zadržali dosadašnji nositelji - Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu i Draga di Lovrana u Lovranu, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO: 

To znači da od ove godine ukupno sedam restorana u Hrvatskoj ima jednu zvjezdicu Michelina, jednog od najpoznatijih vodiča i 'ocjenjivača' kvalitete i inovativnosti restorana u svijetu.

Michelin je na svojim web stranicama objavio popis za Hrvatsku, a to je, kao i svake godine, rezultat tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih inspektora Michelina.

Osim novih zvjezdica, Michelin je na svoju specijalnu listu "Bib Gourmand" (kvalitetni meniji uz pristupačne cijene) uvrstio također još dva hrvatska restorana - Konobu Škoj na Šolti i Zlatne Gorice u Varaždin Bregu, a na toj su listi od prošle godine još i restorani Batelina u Banjolama, Konoba Vinko u Konjevratu, Agava i TAČ u Zagrebu.

Tako je sada u Hrvatskoj ukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama, ističu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
"Ponosni smo na hrvatskih sedam restorana s Michelinovom zvjezdicom i što su se i Novalja i Korčula pridružile drugim hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom.

Šibenik: Održana panel diskusija "Sustainability" u sklopu gastro kongresa Chef

- MicheIin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomije, koja postaje sve važnijim motivom dolaska i povratka gostiju u neku destinaciju. Siguran sam u odlične promotivne efekte svih tih oznaka koje mogu biti i poticaj u daljnjem razvoju i njegovanju naših autohtonih okusa - poručio je tim povodom direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Ministar turizma Gari Cappelli ocijenio je da su nova Michelinova priznanja hrvatskim restoranima potvrda da se hrvatska gastro scena iz godine u godinu razvija.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Najveća greška koju mnogi rade kad unose biljke unutra za zimu
SAVJETI ZA BRIGU

Najveća greška koju mnogi rade kad unose biljke unutra za zimu

Sobne biljke treba vratiti unutra kada noćne temperature u vašem području padnu ispod 12 stupnjeva Celzijusa. Prije nego ih unesete obavezno provjerite i isperite štetočine kako ih ne biste unijeli u zatvoreno