Ako nemate ideja što pripremiti za ručak, evo jedne ideje. Pripremite ovu piletinu na malo drugačiji način - punjenu ricotta sirom. Ovaj recept nije jako kompliciran, pogotovo za one koji znaju baratati mesom
FINI RECEPT
Jelo koje oduševljava: Piletina punjena ricottom - sočna i meka
Sastojci:
- 1 cijelo pile
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Punjenje:
- 340 g ricotta sira
- 43 g ribanog parmezana
- 1 jaje
- 2 žličice nasjeckanog svježeg bosiljka (ili 1 žličica sušenog)
- 1 žličica nasjeckanog svježeg estragona (ili 1/2 žličice sušenog)
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 1 veći češanj češnjaka, mljeveni
Začini:
- Sol
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 žličica nasjeckanog svježeg bosiljka (ili 1/2 žličice sušenog)
- 1/2 žličice nasjeckanog svježeg estragona (ili 1/4 žličice sušenog)
- 1/4 žličice paprike
Priprema:
- Operite piletinu i osušite je papirnatim ručnicima. Napravite 'leptir piletinu' pomoću škara za perad ili noža i zarežite duž jedne strane kralježnice. Prerežite ju i s druge strane i uklonite kralježnicu i rep.
- Raširite piletinu, kožom okrenutom prema gore. Pritisnite piletinu dlanovima kako bi se pile spljoštilo. Preklopite krila ispod piletine.
- U srednjoj posudi pomiješajte ricottu, parmezan, jaje, peršin, češnjak, 2 žličice nasjeckanog bosiljka i 1 žličicu nasjeckanog estragona.
- Oštrim nožem i prstima olabavite kožu piletine i batka počevši od ruba vrata. Prstima i rukom pritisnite ispod pileće kože kako biste odvojili pileću kožu od pilećih prsa, batka i zabatka. Budite nježni, koža se lako može potrgati.
- Pažljivo žlicom stavljajte smjesu od sira pod kožu piletine, pritiskujući prstima da se ravnomjerno rasporedi po piletini i batcima.
- Piletinu lagano premažite uljem; pospite s 1/2 žličice bosiljka, 1/2 žličice estragona, paprikom i većom količinom soli.
- Zagrijte pećnicu na 260°C stupnjeva. Stavite piletinu, okrenutu kožom prema gore, na rešetku u tepsiju. Nakon što piletinu stavite u pećnicu, odmah smanjite temperaturu na 175°C stupnjeva.
- Kada je gotova, prebacite piletinu na dasku za rezanje; ostavite da odstoji 10 minuta. Izrežite na četvrtine za posluživanje.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku