Kada bi konobari iz clanka ( Austrije) zivjeli u stanu, a ne u sobicku, e onda bi i sa tih 1350 € samo zivotarili. Sto se (navedene) hrane tice: najcesce zelimo ipak kupiti/jesti ono sto nam se jede, a ne sto se nudi, a vocni jogurti, cokolade, suhomesnai proizvodi, grickalice sigurno ne dobivaju, dakle, i za hranu dodatni trosak. Radno vrijeme: nema ga, "Gast ist König" (Gost je Kralj), dakle, ostaje se onoliko dugo koliko se gostima jos sjedi ili pije. I na kraju: kad stanuju kod poslodavca (dakle "na oku"), takoreci uvijek si mu na raspolaganju, i onda kad si slobodan, a tesko ces mu tada moci reci "NE" ako kolega ode na bolovanje pa nedostaje osoblja: Jer uz navedeni primjer visis o poslodavcu po pitanju i posla, i stana, i hrane.
ma
-mariela-
08.10.2014.
Odustani
Oficielne place konobara su tako male,jer poslodavac uzima u obzir napojnice koje konobari imaju. Na mjesec ona dobije jos jednu svoju placu.... Ali,slazem se n
ajgore je stanovati sefu na oku. No,dok nema obitelj,moze se izdrzat.
Prikaži još ↓
mm
mmzg
08.10.2014.
Odustani
A koliko konobara uopce ne drzi novcanik? U hotelu gosti placaju na kraju sveukupan racun, a za vrijeme boravka najcesce potpisom i brojem sobe, koliko puta u
restoranima samo raznose jelo i pice, a iskljucivo vlasnici ili odredjeni konobari naplacuju (zbog ustede na vremenu, brze posluzivanje gostiju). Koliko puta 10 konobara dijeli napojnice s 20 ljudi u kuhinji (sto je u redu), dakle ne zaradjuju konobari po defaultu jos jednu dodatnu. placu
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .