Kilogram tune u Japanu 202, a u Hrvatskoj 14,79 američkih dolara, pa normalno je da se buju kod nas prodavali konzervirani ostaci aj bok
vi
vidum
05.2.2019.
Odustani
Nije mi jasno zašto je jedna od najgorih riba toliko skupa.
kb
kaj buljiš
05.2.2019.
Odustani
Vlada relativna nestašica odrezaka, možda si i u pravu
ŠtangaŽelezni
05.2.2019.
Odustani
vidum do polovice 19. stoljeća tuna je u Japanu, gdje je danas obožavaju, tretirana kao namirnica najniže kvalitete. Čak i najsiromašniji radnici i ulični prod
avači zazirali su od nje, a na meniju bi se našla samo iz egzistencijalnih razloga. Masniji dijelovi poput potrbušine izbjegavali su se u širokom luku, a najčešće su se bacali ili služili kao mačja hrana. Nepojmljiva odbojnost prema konzumaciji tune pripisuje se bojazni od trovanja, ali i gorkom i prejakom okusu njezina mesa koji je najčešće rezultat loše obrade. Japanci bi pojeli i **** sam ak je ugroženo ili moderno i bolesno skupo jbg aj bok
Prikaži još ↓
vi
vidum
05.2.2019.
Odustani
Netko tko je iz medija saznao za japansku pomamu za tunjevinom i vjeruje da ta riba doista toliko vrijedi, mi je dao minus. Ja bih do sutra mogao nabrajati vrst
e riba koje su bolje od tunjevine,. Puno bi mi lakše bilo nabrojiti one lošije, kojih je doista malo.Osim toga, tunjevina mora biti izuzetno svježa prilikom pripreme, inače posljedice mogu biti katastrofalne. Davno je to bilo kad su se gotovo svi radnici BAGATA, jednog od većih poduzeća u bivšoj državi, otrovali tunjevinom spremljenom za marendu. Nisam siguran je li bilo mrtvih, ali je bolnica bila krcata.
Prikaži još ↓
ŠtangaŽelezni
05.2.2019.
Odustani
Slabo jedem ribu, kad sam na moru odem do ribara ranom zorom i kupim kaj su ulovili, a od kad sam kupil Palamidu ne pitam za drugo najbolja mi je i cijenom i ok
usom LP aj bok
Prikaži još ↓
Pu
PutZaNigdje
05.2.2019.
Odustani
@vidum Tuna je odlična riba i nosi puno blagodati ali naravno svježa i iz provjerenog porijekla. A ovo zbog čega je postala tako skupa ti je isti fenomen kao i
sa bakalarom. Nekoć sirotinjska spiza, danas delicija urnebesno skupa...
Prikaži još ↓
ra
rasputin01
05.2.2019.
Odustani
Štanga imaš krive informacije ,a samim tim i krivi pristup. Japanci obožavaju tunjevinu od uvijek ne samo od polovice 19 stoljeća isto tako i kitovo meso i ne z
ato jer je to moderno ili ugroženo nego zato je to bio najvažniji izvor bjelančevina za ljude koji žive u otočnim državama, znači nije samo Japan nego i mnogi drugi. Tuna i kitovi su danas uistinu ugroženi, ali zbog komercijalnog izlova, zbog nečije zarade. Zašto ljudi koji žive tisuće kilometara od mora trebaju jesti morske proizvode za koje prije 100godina nisu ni čuli, zato da bi netko zaradio. Tunjevina je meni inače jako omiljena riba, a ako je tebi palamida onda je to stvar ukusa. To što je tebi tunjevina gorka ili ti na bilo koji drugi način ne odgovara nije razlog da pljuješ po njoj. Otrovati se možeš od bilo koje druge namirnice. Inače si mi simpatičan. Aj bok!
Prikaži još ↓
ŠtangaŽelezni
05.2.2019.
Odustani
rasputin01 krivo si ti sve razmel ja volim tunu iz konzerve(komadi) oni komadići qurcu ne valjaju, a ovak pravu (sirovu) nisam niti kupoval preskupo mi je, a ov
i podaci su iz Jutarnjeg lista baš ja poznam Japan iz 19. stoljeća moš mislit. ja da pljujem po tuni ni nemrem nisam ju nigdar pekel na žaru ili kak se već veli gradelama.Pa meni su rekli da je ta Palamida šporka riba treće klase bla bla meni super i povoljna btw za mene je svinja kralj životinja sve dok ne probam lava LP aj bok
Prikaži još ↓
Pu
PutZaNigdje
05.2.2019.
Odustani
@Štanga Palamida je odlična riba i iz iste je porodice kao i tuna.
zv
zvolen
05.2.2019.
Odustani
Samo janjetina i teletina ispod peke - sve ostalo je k***
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .