Obavijesti

Sport

Komentari 1

Cibona dovela nigerijskog centra iz bugarskog Spartaka

Cibona dovela nigerijskog centra iz bugarskog Spartaka

Iako ga nisu izabrali na NBA draftu 2014. godine, Zanna je ubrzo privukao pažnju NBA momčadi te je zaigrao u NBA Ljetnoj ligi za Oklahoma City Thunder te je postao član njihova razvojnog tima, Oklahoma City Blue

VIDEO

Nigerijski košarkaš Talib Zanna (33) pojačava momčad Cibone. Visok je 206 cm i težak 104 kg, u Cibonu dolazi nakon sezone provedene u bugarskom Spartaku. Zanna je svoje prve košarkaške korake napravio u Sjedinjenim Američkim Državama, pohađajući srednju školu Bishop McNamara u Forestvilleu, Maryland. Od 2010. do 2014. godine bio je ključni igrač sveučilišne momčadi Pittsburgh Panthers, gdje je u svojoj završnoj sezoni prosječno postizao 13 koševa uz 8,6 skokova po utakmici.

Pokretanje videa...

Atmosfera uoči finala Kupa KK Zadar - Cibona 00:37

Iako ga nisu izabrali na NBA draftu 2014. godine, Zanna je ubrzo privukao pažnju NBA momčadi te je zaigrao u NBA Ljetnoj ligi za Oklahoma City Thunder te je postao član njihova razvojnog tima, Oklahoma City Blue. Tijekom svoje prve sezone u G ligi, Zanna je izborio mjesto u All-Rookie drugom timu, što je dodatno potvrdilo njegov potencijal, posebno u defenzivnim zadacima i skoku.

Istaknuo se u Francuskoj s Nanterre 92, zatim u Izraelu s Ironi Nes Ziona i Hapoelom iz Tel Aviva, te u Španjolskoj s Fuenlabradom. Zanna je 2017. godine s Nanterreom osvojio FIBA Europski kup, kao i Francuski kup, te je iste godine upisao i 27 koševa u jednoj od najvažnijih utakmica za Ironi Nes Ziona. Godine 2015. bio je član NBA D-League All-Star tima i izabrali su ga u G League All-Rookie drugi tim.

Zagreb: 1. Kolo AdmiralBet ABA lige, KK Cibona- KK Zadar

Zanna dolazi 'pod toranj' iz bugarskog Spartaka. Trener Cibone Christopher Thomas ističe kako Zanna u momčad donosi bogato međunarodno iskustvo i prijeko potrebnu snagu na pozicijama krilnog centra i centra.

- Njegovim dolaskom osnažujemo unutarnju liniju te kompletirani ulazimo u novu sezonu s fokusom na ostvarenje već najavljenih ciljeva, poput ulaska u top 8 ABA lige.

Standings provided by Sofascore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Bjelica: Iznenađen sam. Prije samo 12 dana Jakirović i ja smo opušteno razgovarali o Dinamu
KOMENTIRAO POVRATAK

Bjelica: Iznenađen sam. Prije samo 12 dana Jakirović i ja smo opušteno razgovarali o Dinamu

Problem Dinama je psihološki, a sa mnom će "modri" igrati aktivan i agresivan nogomet, za gol više, poručuje Nenad Bjelica koji se sjetio i najdražih trenutaka u klubu. Nije ni pobjeda protiv Hajduka ni Liga prvaka