Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Čarolija Hong Konga u kuhinji: Pripremite rezance s govedinom

24sata placeholder

Hong Kong je poznat po tradicionalnoj i suvremenoj kantonskoj kuhinji koju vole domaći stanovnici, istovremeno prihvaćajući raznolike utjecaje koji i dalje oblikuju hongkonšku kuhinju

Hong Kong je san istraživača i raj za ljubitelje hrane. To je zdjela goveđih rezanaca sa cha, ispranih vrućom šalicom hongkonškog mliječnog čaja.

POGLEDAJTE VIDEO: Festival svjetske kuhinje

Pokretanje videa...

01:38

Kao i sam grad, i Hong Kong je poznat po tradicionalnoj i suvremenoj kantonskoj kuhinji koju vole domaći stanovnici, a posjetitelji je obožavaju, istovremeno prihvaćajući raznolike utjecaje koji i dalje oblikuju hongkonšku kuhinju. Hong Kong je prepun ukusnih, ali pristupačnih recepata, tako da možete stvoriti čaroliju Hong Konga kod kuće piše australski The Courier.

Trikovi mađarskih kuhara za fantastične punjene paprike
Trikovi mađarskih kuhara za fantastične punjene paprike

Sa cha rezanci s govedinom

U Hong Kongu je ovo jelo poznato kao satay, ali nije poput sataya u tajlandskom stilu napravljenog od kikirikija i kurkume. Umak satay u hongkonškom stilu (koji se naziva i sa cha umak) tamno je smeđe boje i ne obiluje s toliko začina. Iako nije otmjeno jelo, to je jedno od omiljenih jela koja se često vide na stolu malih restorana.

Sastojci: 

  • 300 g goveđe pisanice (ili bilo kojeg dijela mesa koje se brzo pripremi), izrezanog na tanke trakice
  • 100 g sa cha umaka
  • 1 čajna žličica šećera
  • 3 jušne žlice ulja repice (ili drugog ulja za kuhanje)
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckani
  • 1 crvena ljutika, sitno nasjeckana
  • 340 g instant rezanaca
  • narezani mladi luk za posluživanje
  • preprženo sjeme sezama, za posluživanje

Marinada:

  • 1 jušna žlica soja sosa
  • 1 čajna žličica šećera
  • 2 čajne žličice kukuruznog brašna
  • 1 jušna žlica ulja repice
Rezanci s umakom od bundeve i kaduljom - kušajte nešto novo
Rezanci s umakom od bundeve i kaduljom - kušajte nešto novo

Priprema:

1. Da biste napravili marinadu, u posudi pomiješajte sve sastojke s dvije žlice vode. Dodajte junetinu i dobro je pomiješajte s umakom, a zatim ostavite da se marinira 30 minuta.

2. U maloj zdjeli pomiješajte sa cha umak, šećer i 125 ml vode.

3. Zagrijte tavu na jakoj vatri. Dodajte jednu žlicu ulja, zatim govedinu i pirjajte dvije minute dok gotovo ne bude kuhano i tek počne poprimati smeđu boju. Govedinu prebacite u posudu i ostavite sa strane.

4. Obrišite tavu i vratite na jaku vatru. Zagrijte preostalo ulje, a zatim dodajte češnjak i luk te pirjajte 30 sekundi. Dodajte govedinu, a zatim umak. Smanjite vatru na najnižu temperaturu i kuhajte oko dvije minute, ili dok se umak ne zagrije.

5. U međuvremenu skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih.

6. Rezance podijelite na jednake dijelove u zdjelice za posluživanje, a na vrh stavite govedinu i umak te pospite mladim lukom i sjemenkama sezama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Dnevni horoskop za subotu 14. prosinca: Blizanci maštaju o putovanju, Vaga shvaća što želi
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 14. prosinca: Blizanci maštaju o putovanju, Vaga shvaća što želi

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 14. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje