Vili Radonić (32) ima tvornicu čokolade, u kojoj sve radi sam. Vjeruje da nitko nije dovoljno velik stručnjak da mu pomogne. Vili čokolade pravi od najfinijeg kakaa, maslinova ulja, meda, oraha, lavande, limuna...
Baš svi ih žele imati... Radim najslađe maske na svijetu
Puljanin koji ima tvornicu Choco art na festivalu Moja poduzetna Hrvatska u Labinu predstavit će kolekciju čokolade koja je zaštićena i rijetko gdje se može kupiti.
Radi je od selekcioniranoga kakaa koji je među najplemenitijima, a naručuje ga iz Perua i Madagaskara. Vili Radonić (32), koji je gastronomski tehničar, u bazu koju dobije od takvoga kakaa dodaje maslinovo ulje, med, orahe, lavandu, ružmarin, limun, propolis, matičnu mliječ, kadulju, istarsku smreku, industrijsku konoplju, pistaciju, tartufe i dehidrirano voće. Osmislio je i vlastite recepte za čokolade, koje su, kaže, među najkvalitetnijima na svijetu.
- Tajnu ne želim otkriti. Spajanje okusa je najveća filozofija i tu treba puno razmišljanja i znanja. Zato sve radim sam jer sumnjam da ima onih koji bi to radili s istom strašću kao ja - rekao je Vili koji osim klasičnih čokolada, pravi i čokoladne maske.
Slavica Grgić (63) iz Zagreba proizvodi suvenire od lavande. Motive na pamučnim vrećicama hekla i potom ih puni mirisnim cvjetovima lavande, koju uzgaja.
- Ljudi cijene ručni rad i kupuju moje suvenire za sve prigode - rekla je Slavica.