Pri kreiranju jela za svečane prilike želite biti sigurni da su namirnice vrhunske. Upravo zato odaberite PIK svježe mljeveno meso provjereno do najsitnijih detalja.
PIK svježe mljeveno meso pripremljeno je od kvalitetnih komada mesa svinjetine i junetine te nosi markicu „MESO HRVATSKIH FARMI“. Za one koji i u vrijeme blagdana žele pripaziti na svoju liniju, PIK je pripremio svježe mljeveno meso s 50 posto manje masnoća.
Mljeveno meso može se koristiti za kuhanje 100 različitih jela, pripremite najfiniju mesnu štrucu, sarmu prema bakinom receptu, talijanske lasagne, sočne uštipke ili ćufte u bogatom umaku te uživajte u nadolazećim zimskim danima.
Otkrijte kako pripremiti polpete prema receptu Branka Ognjenovića!
Talijanske polpete by Branko Ognjenović
Sastojci:
- 450 g PIK miješanog mljevenog mesa
- 2 šnite kruha
- 1 jaje
- 20 g soli
- 10 g papra
- 30 g peršina
- 2 komada luka
- 50 ml ulja
- 240 g sjeckane rajčice
- 30 g češnjaka
- 20 g peršina
- 30 g bosiljka
- 100 g ribanog sira
- 50 g šećera
Priprema:
U posudu stavite meso pa dodajte kruh koji ste namočili u hladnu vodu i procijedili. Smjesi dodajte sol, papar i sjeckani peršin. Sitno sjeckani luk prepržite na ulju te dodajte u smjesu i sve dobro promiješajte. Oblikujte smjesu u male polpete te pržite u tavici na malo masnoće. Ostatak sitno sjeckanog luka prepržite na ulju, dodajte češnjak rezan na listiće te začinite sa šećerom, soli, paprom i dodajte rajčicu sjeckanu na kockice. Kada je umak prokuhao, dodajte sviježi bosiljak i kratko prokuhajte. Umak izlijte u vatrostalnu posudu te posložite prepečene polpete. Na svaku polpetu stavite malo ribanog sira te stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Polpete izvadite kada se sir rastopio i poprimio zlatno žutu boju.