Jeste li se možda zasitili kupovnog kruha i peciva? Ako jeste, onda je vrijeme da se prisjetite ili po prvi puta otkrijete gušt izrade kruha kod kuće. Miješenje tijesta zapravo je pravi i još k tome besplatni antistres tretman, a rezultat je kuća ispunjena mirisom svježe pečenog kruha koji je potpuno po mjeri vašeg ukusa i želja. Maja Kefeček, mlada geologinja koja je već niz godina posvećena prirodnoj prehrani, u svojoj prvoj kuharici Kruh i peciva otkriva recepte za izradu brojnih vrsta kruha - s kvascem, bez kvasca, kruh bez glutena, kayu kruh, pivski kruh, marokasnki kruh s ječmenim brašnom, kao i peciva, klipiće, foccacie, ciabatte, pogače, lepinje, putar špangice, naanove i još mnoge druge.
Kao što sama kaže, kruh je u povijesti igrao važnu ulogu u prehrani, pa čak je bio i statusni simbol, dok u današnje vrijeme ima nezavidan položaj zbog brojnih aditiva i konzervansa koji se koriste u suvremenoj industrijskoj proizvodnji. Domaći je kruh rješenje želimo li i dalje uživati u ovim slasnim hrskavim brašnastim proizvodima bezbrižni jer znamo da su u njihovoj pripremi korišteni isključivo zdravi i hranjivi sastojci.
A želite li saznati kako je jednostavno ispeći domaći kruh, a i kako bi degustirali Majine pekarske delicije, pozivamo vas na promociju Majine kuharice u izdanju Planetopije - u ponedjeljak, 18.3. u 18 sati u knjižnicu Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Fotografije iz kuharice potpisuje Maja Danica Pečanić.