To je to što me zanima!

Vojska ne želi robo-magarca: Glasan je i težak za popravak

Veliki robot radi na benzinski motor te je bučan i zbog toga lako može odati položaje vojnika. Uz to, problem je i popravak na terenu što može biti komplicirano
Vidi originalni članak

Testirali su ga i poboljšavali godinama, ali AlphaDog (LS3) robot neće se pridružiti američkim marincima u bliskoj budućnosti. Agencija DARPA i Boston Dynamics radili su na robotu, no konačni zaključak je da je jednostavno preglasan i kompliciran za korištenje. Robo-magarac je zamišljen da bude pomoć vojnicima na terenu tako što će nositi nositi goleme količine opreme. Imao je benzinski motor i glasovno upravljanje,  no tijekom testiranja su otkrili brojna ograničenja, a glavna je zamjerka bila to što je ovo glasan robot koji može odati položaj vojnika. 

Uz buku, problem je predstavljao i popravak na misiji, ali i kako taktički postaviti robota u patrolu marinaca. Model na baterije bio bi tiši, ali može nositi puno manji teret, stoga su odlučili da će za sada umiroviti AlphaDoga i Spota, prenosi Engadget.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mudrac bez pameti 30.12.2015.

    dosta loše

  • 29.12.2015.

    Ovo nije ništa drugo nego još korak do humanoidnog robota, tj. mehaničkog vojnika. Sada ispituju 4, a kasnije 2 će noge.

  • jo2hn8ny 29.12.2015.

    Bez mazgi ništa i konjice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare