To je to što me zanima!

Uz virtualnu stvarnost ćete i vi moći u šetnju po Enterpriseu

Ova 3D simulacija namjerava prikazati čim više poznatih soba u kojima su Picard, Riker i ostatak TNG družine doživjeli slavne dane ovog TV i filmskog serijala
Vidi originalni članak

Budućnost samo što nije stigla. Ona u kojoj ćete konačno moći prošetati palubom Enterprisea, najslavnijeg svemirskog broda u svijetu Zvjezdanih staza, popularne znanstveno-fantastične franšize.

Barem u smislu 3D virtualne projekcije. Naočale za virtualnu realnost Oculus Rift i HTC-ove Vive su pred skorim izlaskom na tržište, a developeri proizvode sve više sadržaja.

3D umjetnik Jason B. pohvalio se izradom slavnog Enterprisea i nekih od njegovih 42 paluba u trodimenzionalnoj  imulaciji.

- Izraditi baš sve palube i dijelove Enterprisea će biti vrlo zahtjevno. Pripremio sam veliku arhivu vizuala sa setova snimanja Zvjezdanih staza, te hrpu screenshotova visoke rezolucije iz brojnih epizoda. Maksimalno slijedim i imitiram duh dizajna iz 90-ih i minimalistički unutrašnji izgled broda. Malu slobodu ću si dopustiti tek u onim dijelovima Enterprisea koji nisu nikad bili ni prikazani u serijama - izjavio je Jason.

Kao veliki fan Zvjezdanih staza Jason i njegov tim jako paze da pogode izgled poznatih mjesta poput komandnog mosta ili kafića Ten Forward.

Ova 3D simulacija namjerava prikazati čim više poznatih soba u kojima su Picard, Riker, Worf, Data i ostatak TNG družine doživjeli slavne dane ovog dugovječnog TV i filmskog serijala.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • shadowchild 25.09.2015.

    Kakva glupost!!!!! Imas Star Trek pc igre koje su starije 10god od ovoga a 10x bolje u svakom pogledu od ove virtualne stvarnosti. Mozes raditi na brodu sto god zelis.

  • materti 25.09.2015.

    Super izgleda, trebalo bi ubacit kompletnu posadu okolo po brodu. Kafenisao bi cjele dane u onim kaficima.

  • BabaPela 24.09.2015.

    gospon Data, idi do najbližeg replikata... :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare