To je to što me zanima!

Tesla će u tvornici kod Berlina zaposliti čak 12.000 radnika

Američki proizvođač električnih automobila Tesla najavio je zapošljavati 12.000 radnika. Tvornica bi u maksimalnom kapacitetu mogla zapošljavati i do 40 tisuća radnika, napominje američka kompanija
Vidi originalni članak

Američki proizvođač električnih automobila Tesla najavio je da će njegova nova tvornica blizu Berlina zapošljavati 12.000 radnika kada proradi punim kapacitetom.

PETOGODIŠNJI UGOVOR Nastavak suradnje Ericssona Nikole Tesle i A1 Hrvatska

U teoretskoj budućoj završnoj fazi širenja, koje je za sada "hipotetičko", tvornica bi u maksimalnom kapacitetu mogla zapošljavati i do 40 tisuća radnika, napominje američka kompanija u priopćenju.

TESLA IZGORJELA U SUDARU Musk tvrdi da autopilot nije bio uključen u užasnoj nesreći Tesle

Proizvodnja električnih automobila započet će u Gruenheideu u srpnju. Pogon je smješten u šumovitom području uz jezero, 30-ak kilometara jugoistočno od centra Berlina, na rubu prirodnog rezervata, a proizvodit će 500 tisuća vozila godišnje.

UŽAS U TEKSASU Tesla na autopilotu zabila se u stablo i izgorjela: Umrlo dvoje ljudi, nitko nije bio za volanom

Teslin izvršni direktor Elon Musk želi na toj lokaciji izgraditi i najveću svjetsku tvornicu baterija i time dodatno povećati iznos ulaganja, koje prema glasinama u industrijskim krugovima doseže milijardu eura, navodi novinska agencija dpa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • domba18 25.04.2021.

    Zbog čega u Njemačku gdje su jedni od skupljih radnika i strogi zakoni još k tome??

  • 25.04.2021.

    Kak je krenulo sa zatvaranjima i zaključavanjima svega živog u Njemačkoj, još od te tvornice neće biti ništa, Drugarica Melker vodi krivu politiku, a to je kod svih pred mirovinom je a ideje je sve potrošila, okružila se ljudima bez idea pa je najllakše samo sve zatvoriti, a uz sav novac koji imaju gospodartva su im na koljenima. Čini mi se više da je to nečija igra da se upropasti i osiromaši gospodarstvo namjerno, nekak mi to sve vuće kao i privatizacija Hrvatske, hapa drapa ! Zdrpi pa zbriši u BiH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare