To je to što me zanima!

Šokantna smjena: Microsoft napušta prvi čovjek Windowsa

Iz Microsofta šturo navode kako se radi o zajedničkoj odluci. Steven Sinofsky je bio kandidat i za nasljednika Stevea Ballmera na čelu kompanije u kojoj je bio od 1989.
Vidi originalni članak

Steven Sinofsky, šef odjela Windowsa u Microsoftu, u ponedjeljak je napustio tvrtku. Nedavno je predstavio nove verzije operativnog sustava Windows, najvažnijeg proizvoda za kompaniju u posljednjih nekoliko godina, a spominjalo ga se i kao potencijalnog nasljednika Stevea Ballmera na čelu kompanije. 

Sinofsky je u divu iz Redmonda bio od 1989. godine, a vodio je mnoge ključne proizvode, poput Officea, sada i Windowsa, a u jednom periodu bio je tehnički savjetnik Billa Gatesa. 

Iz Microsofta izvještavaju kako će ga naslijediti Julie Larson-Green te su se zahvalili Sinofskom na dugogodišnjem radu. Ne navode se razlozi njegovog odlaska, već samo da se radi o zajedničkoj odluci, no AllThingsD piše kako su prema njihovim izvorima odnosi između Sinofskog i drugih šefova bili sve napetiji. Mnogi su smatrali da on nije "timski igrač" kakav treba Microsoftu. 

Analitičar Brendan Barnicle za BBC kaže kako je ovo šokantna vijest, osobito kad se uzme u obzir da se Sinofskog smatralo budućim šefom.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ッi シ 14.11.2012.

    windows 8 nije los pogotovo sada ga kupiti koji stoji oko 200kn! Sta se tice novog menu totalno mi je bolji samo se treba nauciti. Sta se tice Start moze se staviti tamo natrag tko hoce. A ostalom ide puno brze nego W7,XP itd. Naravno da nece biti bolji od Linuxa jer je besplatan (uskoro ce se placati) ali zato je totalno dobar za one koji imaju Windows oduvijek!

  • 2sm3tj65 13.11.2012.

    Windows 8 is shiat,nuff said.

  • 13.11.2012.

    ljudi pljuju po osmici, a nemaju pojma nista o njoj i nikada ju nisu isprobali...hahah pa stvarno ste smijesni, pogledajte brojke koje sve govore

Komentiraj...
Vidi sve komentare