To je to što me zanima!

Revolucionarni solarni krov će koštati manje od običnog krova

Elon Musk sada kaže da će njihov solarni crijep koji proizvodi energiju biti jeftiniji od klasičnog, čak i ako se ne računa ušteda energije, a glavni izvor te razlike su puno niži troškovi transporta
Vidi originalni članak

Elon Musk je nedavno predstavio solarni crijep koji bi u njegovoj viziji budućnosti trebao zamijeniti ružne solarne panele na krovovima, a u četvrtak je najavio kako će njihov solarni krov u konačnici biti jeftiniji za proizvodnju i postavljanje od tradicionalnog krova - čak i prije nego se uračunaju uštede na energiji. To je Musk nazvao dodatnim bonusom. 

Njegova kompanija Tesla Motors odobrila je preuzimanje kompanije SolarCity, a Musk je odmah suvlasnicima prenio napredak svojih inženjera koji bi mogao biti prava prekretnica u razvoju solarne energije. Ovakav crijep proizvodi se od stakla i izgleda gotovo jednako kao i klasičan, ali pritom proizvodi struju.

- Osnovno pitanje je: Želite li krov koji izgleda bolje, traje duplo dulje, jeftiniji je i - proizvodi električnu energiju - upitao je Musk i dodao: Tko bi htio nešto drugo?

Kako piše Bloomberg, ovakav crijep i dalje će biti premium proizvod, kad stigne na tržište, usporediv s najkvalitetnijim crijepom. No, Musk očekuje da će uštede doći od isporuke robe. Tradicionalni crijep je lomljiv, težak i glomazan s velikim troškovima transporta. Muskov crijep teži petinu klasičnog crijepa i lakše ga je transportirati. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • montello 19.11.2016.

    neće biti bolji

  • Rasplodni bik 18.11.2016.

    Elon musk je zakon.On ce nas dovesti na Mars i osigurati opstanak ljudske rase.

  • BlackWing 18.11.2016.

    Ovo je vrlo zanimljivo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare