To je to što me zanima!

(P)robotaksi, pa ne ide! Širi se detalj s prezentacije: Što to ovaj čovjek iza zavjese ima u ruci?!

Fotografi su uhvatili čovjeka iza scene koji je stajao uz robotaksi s nekakvim uređajem nalik daljinskom upravljaču. Nagađaju da je auto trebao krenuti na taj daljinski, a ne na poziv iz aplikacije
Vidi originalni članak

Mate Rimac predstavio je svoj projekt robotaksija 'Verne' za koji kaže da bi Zagrepčane mogao voziti već 2026. godine. No robotaksi se na premijeri u Kerestincu - pokvario! Rimac ga je pokušao pozvati preko aplikacije kako bi prezentirao kako će to izgledati. No robotaksi ni drugi put nije krenuo.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Širi se detalj s prezentacije koji je promakao većini. Fotografi su uhvatili čovjeka iza scene koji je stajao uz robotaksi s nekakvim uređajem u ruci koji je nalikovao na joystick, odnosno daljinski.

Na forumima nagađaju da je auto trebao krenuti upravo na taj daljinski, a ne autonomno na poziv iz aplikacije. Poslali smo upit kompaniji da nam pojasne o čemu se radi i kakav je to uređaj imao čovjek u rukama. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Video: Robotaksi zapeo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dobio 180 milijuna javnog novca

- Imali smo problemčić s kočnicom - rekao je Rimac, koji je za taj projekt dobio 180 mil. eura javnog novca i najavio je da će imate stotine pa i tisuće automobila u stranim gradovima te da će cijena biti manja nego kod Ubera i Bolta. No stručnjaci su skeptični nakon prve prezentacije.

Stručnjaci skeptični: Nismo vidjeli ništa

- Nismo vidjeli niti prototip. Nije predstavljeno nikakvo vozilo, a to što oni imaju je showcase modul, model vozila. Možemo eventualno govoriti o razvojnom konceptu, ali ne o proizvodu koji bi se u bilo kojem obliku mogao izvesti na testiranje ulicama Zagreba -  rekao nam je stručnjak Lucijan Carić.

Više o tome OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • Džukela 28.06.2024.

    Teški kriminal

  • Ante Portas 27.06.2024.

    Googlajte Waymo. Takvi automobili vec postoje, vozio sam se u San Francisku u takvom.

  • blatobran555 27.06.2024.

    Niste mozda razmislili da je to tablet i da gleda postavke, odnosno moguce probleme, da napravio auto na daljinski, cudo

Komentiraj...
Vidi sve komentare