To je to što me zanima!

Optika, savršen Wi-Fi, ali i niz nevidljivih rješenja: Ovako je A1 opremio novi kamp na Pagu

ICT Tim u A1 kompaniji ove godine bi trebao premašiti 100 ljudi, a rješenja koja su razvili za Avalona Aminess kamp na Pagu dosad su najveći projekt u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

A1 Hrvatska kao digitalna kompanija bilježi ogroman rast svog ICT sektora i to po 50 posto u zadnje četiri godine, a jedna od sve važnijih grana u kojima nude svoja digitalna rješenja je i hotelijerstvo i turizam.

Upravo su ta rješenja predstavili u nedavno otvorenom Aminess Avalona Camping Resortu na Pagu, gdje se njima osigurava vrhunski boravak gostiju uz maksimalnu tehnološku podršku. Moderni gosti traže sve više pa tako i moderni turistički objekti trebaju sofisticirana tehnološka rješenja koja će podržati široki spektar usluga, ali biti spremna i za budućnost. A ovaj kamp kraj Povljane ima čak 180 bazena s dizalicama topline, 232 mobilne kućice i 30 glamping vila, a ostalo su parcele za kampere i šatore. U kampu može boraviti maksimalno 1800 gostiju. 

U okviru projekta za Aminess Avalona Camping Resort, A1 Hrvatska je pružila sveobuhvatnu tehnološku infrastrukturu koja uključuje napredna rješenja za povezivanje, sigurnost i zabavu. Ključni elementi ovog projekta su bili visoko kvalitetna WiFi mreža koja pokriva cijeli resort, osiguravajući stabilnu i brzu vezu za sve goste, te napredni sustav video nadzora koji jamči sigurnost i bezbrižnost boravka.

Pored toga, implementirana je optička infrastruktura koja omogućuje vrhunsku brzinu i pouzdanost svih digitalnih usluga, stvarajući temelj za sve buduće inovacije i potrebe gostiju.

Točnije, A1 je sa svojim ICT sektorom bio uključen u razvoj ovog resorta i prije početka gradnje, pa su tako do njega doveli optiku, ali i razvukli čak 80 km raznih kabela po kampu. Oni su za cijeli resort postavili i kompletnu Wi-Fi mrežu, a zanimljivo je kako je gotovo sva oprema integrirana u razne objekte. Tek na pojedinim lokacijama, gdje to nije bilo moguće, može se vidjeti Wi-Fi opremu. Govoreći o tome, istaknuli su kako je svima najdraža tehnologija kad je nevidljiva i kad nema onih bolnih trenutaka instalacije/aktivacije.

Tako su razvili i kompletno TV rješenje za kamp, od samih televizora, softvera do sadržaja, pa čak i sustav za emitiranje sadržaja s vlastitih uređaja. To smo i isprobali i jako je dobro iskustvo kad Wi-Fi radi bez ikakvih posebnih spajanja, a u sobi uz dva klika vrlo brzo možete gledati sadržaje sa vlastitih streaming servisa. 

Osim toga, postavili su servere, sustav za video nadzor i audio razglas u kampu te softver za dječju igraonicu. 

- S ponosom ističemo našu suradnju s Aminessom u realizaciji tehnološki naprednog resorta koji zadovoljava najviše standarde ugostiteljstva. Naša ICT rješenja omogućuju ovom camping resortu, ali i mnogim drugim hotelijerskim objektima da svojim gostima pruže jedinstveno i nezaboravno iskustvo boravka, istovremeno osiguravajući visoku razinu sigurnosti i tehnološke podrške - izjavio je Siniša Staničić, direktor odjela ICT prodaje i rješenja u A1 Hrvatska.

 A1 Hrvatska ističe da su ova hospitality rješenja ključna za postizanje konkurentske prednosti u sve zahtjevnijem turističkom sektoru, omogućujući objektima poput Aminess Avalona Camping Resorta da se pozicioniraju kao vodeći u pružanju vrhunskog korisničkog iskustva.

- Aminess je kompanija koja prati digitalne trendove u svrhu pružanja što boljih i modernijih rješenja i usluga za svoje goste. Upravo je Aminess Avalona Camping Resort 5*, naš novi premium proizvod, idealan primjer koliko zapravo pametna rješenja mogu poboljšati iskustvo boravka u jednom kampu. Brz i stabilan WiFi i ostala napredna tehnološka rješenja ključni su, uz vrhunsku uslugu, za potpuni doživljaj bezbrižnog odmora. Kombinacijom luksuznog smještaja i modernih tehnologija ispunjavamo očekivanja i najzahtjevnijih gostiju koji s nama ostvaruju istinsko 5-star iskustvo“, dodala je Tatjana Glamatović, direktorica Aminess Avalona Camping Resorta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare