To je to što me zanima!

Opel Frontera se vraća: Krajem godine stiže i u Hrvatsku, moći će se voziti i samo na struju

Novi Opelov SUV dolazi krajem godine u hrvatske salone, nudit će se sa električnim i hibridnim pogonom. Ima prtljažnik od 450 litara, kraći je tek nešto manje od 4,4 metra, a kasnije će imati i sedam sjedala
Vidi originalni članak

Opel je na današnjoj konferenciji u Zagrebu službeno predstavio novu Opel Fronteru - udoban, prostran i kompaktan SUV za obitelj, putovanja i boravak u prirodi. Slavni Opelov model vraća se između Mokke i većeg Grandlanda, a zanimljivo je da će se u budućnosti nuditi i sa sedam sjedala na svojih 4,38 metara dužine. Takva bi varijanta mogla biti posebno zanimljiva prijevoznicima, a novi Opelov SUV nudit će se kao potpuno električni model, ali i sa 48-voltnim hibridnim pogonom. 

Dizajnerski detalj koji je karakterističan za nove Opelove modele, crni 'vizor' prisutan je i ovdje i izdvaja Fronteru od ostalih vozila, a Opelov 'krilni dizajn' ovdje je  u interpretaciji s tri bloka svjetala koji su odvojeni umecima u boji karoserije. S bočne strane ističe se C-stup, a posebno su naglašeni lukovi kotača i blatobrani za robusni izgled.

Uz 4,38 m dužine treba istaknuti da je Frontera visoka 162 cm te široka 179, dok je međuosovinski razmak 267,1 cm. Kapaciatet prtljažnika je 450 litara, a preklapanjem sjedala raste na 1600. Uz to, krovni nosači se mogu opteretiti sa 240 kg.

U interijeru će u višoj razini opreme vozači imati dva ekrana od 10 inča s multimedijalnim sustavom te novi upravljač. Nudit će se dvije razine opreme Frontera i Frontera GS te još dva paketa za personalizaciju, pa je tu u osnovnoj varijanti 10" ekran ispred vozača te stanica za pametni telefon i ručna klima te električna parking kočnica i prednja LED svjetla. 

Frontera će u električnoj varijanti imati bateriju od 44 kWh s dosegom oko 310 km te 113 KS maksimalne snage i maksimalnih 140 km/h. Nudit će se još i sa 48V (898 Wh) hibridnim sustavom sa 100 ili 136 konja te DCT6 mjenjačem i maksimalnih 180 i 190 km/h brzine, ovisno o inačici.

Novu Fronteru u Zagrebu su predstavili direktor tržišta Igor Baretić, direktorica marketinga Tina Tadić i voditelj prodaje Kristijan Pišonić, koji su istaknuli da ćemo Opelov potencijalni sljedeći hit vidjeti u salonima krajem godine, u 11. ili 12. mjesecu. No cijene još nisu poznate. Inače, istaknuli su i kako Opel bilježi 15 posto rast prodaje prošle godine, sa 670.000 novih vozila na cestama. U Hrvatskoj pak u prvih šest mjeseci ove godine zauzimaju 7,6 posto udjela. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • __________ 02.07.2024.

    Jebla vas ta dva ekrana od 10 inča. To bi kao trebao biti neki prodajni argument? Ako poželim gledati televiziju gledat ću je doma.

  • tsatsatsa 02.07.2024.

    Bolje da je nisu vraćali. Stara Frontera je bila pravi terenac, ovo samo još jedan u nizu dosadnih plastičnih crossovera.

  • Kujco 02.07.2024.

    samo bemvej i ajudi !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare