To je to što me zanima!

'Ima vremena i tržišta, na webu će nas 2020. biti pet milijardi'

Patrick de Laive iz The Next Weba rekao je kako će tržišta biti sve više. Pričao je i o tome kako je pokrenuo konferenciju jer nije imao dovoljno novca da ode na jednu
Vidi originalni članak

Suosnivač The Next Weba Patrick de Laive na Startup Live konferenciji u Splitu u subotu je predstavio svoj novi startup projekt Spread.us. Kako je objasnio radi se svojevrsnoj mailing listi za Twitter. Sustav radi tako da se primjerice u ime korisnika, na njihovim Twitter profilima objavljuju prijelomne vijesti, ili recimo razne objave unutar neke kompanije. Ono što je prednost za one koji koriste ovaj sustav je da mogu pratiti koliko se njihova objava proširila po Twitteru.

Govoreći o startupima koje su pokrenuli poput Twittercounter, PressDoc ili Paydro, istaknuo je kako TwitterCounter trenutno ima nešto više od milijun dolara prihoda godišnje.

Tijekom prezentacije "Startupi u umreženom svijetu" De Laive je istaknuo kako vjeruje da je danas najbolje vrijeme za rad te dodao da će se tehnologija u sljedećih 5000 dana mijenjati mnogo brže no što možemo zamisliti. Govoreći o trendovima do 2020. godine, istaknuo je kao prevladavajuće pametne telefone, sveprisutnu povezivost i cloud računarstvo.

- Trenutno je 2,2 milijarde ljudi online, a predviđanja su da će taj broj do 2020. godine biti oko pet milijardi - istaknuo je Patrick de Laive. Dodao je kako taj podatak dodatno naglašava činjenicu da nikada nije kasno za pokrenuti startup, i da je sada pravo vrijeme za to.

Na Startupu se natječe 16 mladih projekata

Prvog dana konferencije u kratkim prezentacijama sucima se predstavilo 16 mladih projekata, među kojima je Socialpuzzle koji nudi niz jednostavnih i povoljnih alata za Facebook stranice. Kako kažu voditeljice projekta ciljani korisnici su klijenti koji traže jednostavna rješenja za komunikaciju s Facebook fanovima,  poput lokalnih malih poduzetnika  npr. kvartovske cvjećarnice. 

Među zanimljivijim projektima bio je i Signuper koji je ušao u natječaj umjesto kandidata iz Njemačke. Autori kažu kako je njihov plan, koji je tek u razvoju, promijeniti način na koji rezerviramo frizera, mehaničara i slične usluge, tj. uvesti sustav koji bi omogućio da se preskoče rezervacije preko telefona. Tu su bili i Bet Cafe iz Grčke koji su napravili stranicu za klađenje, ali s virtualnim novcem u kojoj je, kako kažu, cilj natjecanje s prijateljima i ostalima na mreži.  Pobjednici natječaja inače osvajaju direktan ulaz na Pioneers Festival, školarinu za School for Startups 2013.

Ostale kandidate možete vidjeti ovdje

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ovca009 03.06.2012.

    Naprijed, prastara je ljudska potreba za konferencijama. Od sveg posla najteze mi je radit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare