To je to što me zanima!

Napravili pravog Transformera, za minutu se pretvara u auto

Michael Bay je igračke pretvorio u akcijski spektakl, a sada su japanski robotičari Transformere doveli u stvarnost. J-Deite Ride je visok 3,6 metara i mogao bi se naći u zabavnim parkovima
Vidi originalni članak

Možda ne izgleda baš kao spektakularni roboti iz holivudskog eksplozivnog spektakla Michaela Baya, ali ovo je Transformer u koji bi i mi mogli sjesti u stvarnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

J-Deite Ride je 3,6 metara visoki robot koji se može pretvoriti u električni automobil, baš kao što to radi Optimus Prime ili Bumblebee, a izradila ga je skupina japanskih robotičara. 

Dok se u filmovima roboti ekspresno mogu pretvoriti u automobile, ovom ipak treba otprilike minuta. Zbog toga baš i ne bi bili prvi odabir za akcijom nabijeni filmski serijal, ali u zabavnom parku će sigurno biti pravi gušt sjesti za volan robota koji se pretvara u automobili.

Robota su izradili stručnjaci iz brojnih robotskih kompanija, među kojima je i SoftBank koji je izradio Peppera. Robota su izložili u Japanu, a u prosincu će ga predstaviti i u SAD-u na sajmu opreme za zabavne parkove na Floridi, prenosi Quartz.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 27.04.2018.

    dobra igračka....

  • GO_RAN 27.04.2018.

    zašto

  • Mercedes s klasa 27.04.2018.

    Ovo Hrvatska treba kupiti jer ako ovo nemamo onda kao da nemamo ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare