To je to što me zanima!

Mladi Španjolac od Legića si je napravio četvrtu robotsku ruku

Zbog rijetkog genetskog poremećaja rodio se bez desne podlaktice. Želi dokazati da ništa nije nemoguće i da ga hendikep ne može zaustaviti.
Vidi originalni članak

Kao dijete bio sam jako nervozan kad sam se igrao s drugima jer sam bio drugačiji, ali to me nije zaustavilo da vjerujem u svoje snove. Želio sam izgledati kao i oni kad se pogledam u ogledalu, da imam dvije ruke, rekao je David Aguilar (19) iz španjolskog Sant Cugata.

Zbog rijetkog genetskog poremećaja rodio se bez desne podlaktice. Želi dokazati da ništa nije nemoguće i da ga hendikep ne može zaustaviti. Aguilar studira bioinženjering na Sveučilištu u Kataloniji u Barceloni. Koristeći popularne Lego kockice napravio si je već četvrtu robotsku protetsku ruku. Prvu ruku od Legića napravio je kada je imao svega devet godina. Drugu ruku napravio je od plavog Lego seta za avion, treću je u studenom 2017. godine napravio od crveno-žutog seta za rudarenje. Svaka nova ruka ima sve više mogućnosti. Tako se prošla mogla savijati u laktu i njom je mogao hvatati predmete. Sve svoje ruke nazove Mark (MK) te imaju brojeve kao posvetu njegovom najdražem superheroju Iron Manu. Naime i različite verzije njegova odijela imaju MK oznake. Ruke se mogu pogledati u njegovoj sveučilišnoj sobi. Mladić se nada kako će jednog dana svima moći priuštiti robotsku ruku.

- Želim svima omogućiti da imaju proteze pa iako to bilo i besplatno kako bi se osjećali normalni, jer što je u stvari normalno? - zaključuje Aguilar.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • EvEvil 11.02.2019.

    Legići su zakon! A dečku, kapa do poda.

  • MAMUNAMEGALO 11.02.2019.

    Brao

  • Atom 11.02.2019.

    Svaka mu cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare