To je to što me zanima!

Microsoft nakon čak 40 godina uveo promjenu u Notepadu: Stigla je provjera pravopisa

Tek posljednjih godina, nakon desetljeća postojanja, Notepad je doživio tek veće promjene
Vidi originalni članak

Microsoft konačno uvodi provjeru pravopisa i automatsko ispravljanje za svoju aplikaciju Notepad u sustavu Windows 11, više od 40 godina nakon što je ovaj jednostavni uređivač teksta prvi put predstavljen u sustavu Windows 1983. Softverski div počeo je testirati obje značajke u ožujku, a sada ih je tiho počeo omogućavati za sve korisnike Windowsa 11.

SVI ĆE DOBITI IPHONE 15 Stop za Android: Microsoft u Kini naredio svojim radnicima da svi moraju koristiti iPhone

Značajka provjere pravopisa u Notepadu gotovo je identična načinu na koji Word ili Edge ističu pogrešno napisane riječi, s crvenim podcrtavanjem. Jedina razlika je da u Notepadu kada desnim klikom miša kliknete na pogrešno napisanu riječ, pravopisni podizbornik se ne proširuje automatski kao što Microsoft radi u Wordu. 

Klikom na tab uređivanje pa font možete uključiti opcije samoispravka i provjere pravopisa. Provjeru pravopisa moguće je omogućiti ili onemogućiti na temelju vrste datoteke u Notepadu za Windows 11, pa ako ne želite vidjeti ispravke u datotekama kao što su .md, .srt, .lrc ili .lic, one se mogu uključiti u postavkama. Notepad je vrlo popularan tekstualni editor među programerima, ali i među onima koji objavljuju tekstove na web stranicamaMicrosoft je također dodao automatsko ispravljanje u Notepad, što znači da se greške pri upisu automatski ispravljaju kada je provjera pravopisa omogućena. Automatsko ispravljanje također se može onemogućiti u postavkama Notepada.

ZARADA U MILIJUNIMA Evo koliko zarađuju najbolji profesionalni gameri na svijetu

Microsoft Word je prvi put imao značajku provjere pravopisa 1985., kada je izvorno bio poznat kao Multi-Tool Word za Xenix i MS-DOS sustave. Tek posljednjih godina, nakon desetljeća postojanja, Notepad je doživio tek veće promjene. Sada ima brojanje znakova, tamni način rada, kartice, integraciju Copilota, pa čak i virtualni fidget spinner.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare