To je to što me zanima!

Nove kamere čuju aute i same mogu poslati kazne zbog buke

Novi sustav će povezati audio snimke s policijskim kamerama i automatski poslati kazne. Četiri mikrofona svaku desetinku mjere buku i mogu odrediti gdje je izvor buke. Sad se čeka da zakon stupi na snagu
Vidi originalni članak

Motociklisti koji turiraju svojim jurilicama kroz mirne gradske četvrti i vozači snažnih automobila uskoro bi mogli postati stvar prošlosti u Parizu. U dijelovima grada odlučili su uvesti novi sustav kamera s 'radarom za buku' koji može identificirati glasna vozila, vidjeti njihovu lokaciju i automatski ih kazniti. 

OVE SU JOŠ BOLJE Pokrivaju cijelu Hrvatsku: Još kamera stavljaju na prometnice

Sustav su postavili u Villeneuve-le-Roi kod zračne luke Orly, a aktivirat će ga čim vlada potvrdi novi zakon koji dopušta ovakve sustave, kaže gradonačelnik Didier Gonzales

Novi sustav će povezati audio snimke s policijskim kamerama i automatski poslati kazne, piše Reuters. Sastoji se od četiri mikrofona koji svaku desetinku mjere razinu decibela i mogu triangulirati smjer iz kojeg dolazi.

- Buka je pošast modernog života i veliki zdravstveni problem. Škodi ljudima kao i pasivno pušenje - kaže Gonzales i dodaje da ovim alatom nije moguće osporiti izvor buke.

Zakon o kojem je pričao trebao bi stupiti na snagu ove jeseni i omogućit će lokalnim vlastima da eksperimentiraju s raznim sustavima za snimanje i kažnjavanje vozača koji prekorače limite buke. 

LOKACIJE KAMERA UZDUŽ OBALE Vozače na putu do mora vreba novih 66 kamera koje vide sve!

Francuzi već imaju zakon koji limitira buku vozila, međutim teško se provodi jer ovisi o individualnom hvatanju i kažnjavanju glasnih vozača. 

- Nemamo ništa protiv Harley Davidsona ili Ferrarija, međutim njihovi vlasnici znaju ponekad previše isticati njihovu snagu i buka smeta mještanima - kaže Remy Jourdan iz Villeneueva. 

OTKRIJTE SVE LOKACIJE Google vam sada otkriva gdje su kamere za nadzor brzine

Oko 40 ovakvih kamera već je nekoliko mjeseci u radu u blizini pariških barova, a još 17 ih je postavljeno kraj značajnih građevina. Postavili su ih i u naselju Saint-Forget, a u rujnu će i centar Pariza dobiti ove kamere. Kako je sustav u testiranju, još nikog nisu kaznili. Vlada planira dvogodišnji testni period u kojem će isprobavati novu tehnologiju i definirati razinu buke koja će biti okidač za kazne.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 04.09.2019.

    Bolje bi vam bilo da umjesto tih skupih kamera povisite place, a ne da jos kaznjavate ovaj jadni narod, sramota za hrvatsku!!

  • blackeagle 03.09.2019.

    "mogu triangulirati smjer iz kojeg dolazi." znači staneš si u smjeru auta s flaksericom u blokadi i svima redom će dolaziti kazne?

  • 02.09.2019.

    Cekaj kad padne atomska na Pariz kako cu se smijati hahahahahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare