Koncept hostela inspirira goste da dio svog odmora provedu u hostelu i velikom vrtu koji im je na raspolaganju, a ne da samo nudi krevet za prenoćiti.
Eco friendly hostel potiče održivost, a poslovanje je u skladu s okolišem u svakom elementu djelatnosti i dizajna.U svakoj prostoriji su korišteni već postojeći objekti kojima je pronađena nova svrha, kao što su drvene kutije i željezne mreže. Kuhinjski stol je ručno rađen, a sa stropova vise zanimljive drveno-žičane instalacije koje ujedno čine sustav rasvjete. Solarni paneli prikupljaju sunčevu energiju, čime se smanjuje emisija ugljika. Za ispiranje WC-a koristi se kišnica, a reciklažom se smanjuje količina otpada.
Hostel je odgovorni član lokalne zajednice, stoga su svi materijali za izgradnju hostela nabavljeni lokalno, čak je i zidove je oslikao lokalni umjetnik. Cilj je odgovornim poslovanjem poticati lokalne proizvođače.
Kako se hostel nalazi izvan centra, gosti se međusobno druže uz kuhanje i isprobavanje internacionalnih recepata.