To je to što me zanima!

Zubčić i Gordić uz oboljele od Downa na treningu Cedevite...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ma, nema ništa ljepše nego kad možete pomoći. Cedevita je klub koji mora biti društveno osviješten, rekao je Tomislav Zubčić nakon posjeta oboljelih od Downa
Vidi originalni članak

Na košarkaški trening u Cedevitinu domu na Velesajmu došli su posebni gosti. Dvoranu su ispunili toplim i zaraznim osmjehom, vedrinom, veseljem... Bilo je tu zagrljaja i sretnih suza tako potrebnih osobama s Downovim sindromom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ma, nema ništa ljepše nego kad možete pomoći. Cedevita je klub koji mora biti društveno osviješten, te pomagati osobama s posebnim potrebama da se lakše integriraju u društvo - rekao je košarkaš Cedevite Tomislav Zubčić.

Euroliga je pokrenula projekt 'One team' u sklopu kojeg su košarkaši Cedevite ugostili petnaestak mladih s Downovim sindromom iz Udruge Down 21. Tomislav Zubčić i Nemanja Gordić pomogli su mladim dečkima i curama da postignu svoje prve koševe u životu, a tijekom sat vremena zajedničkog druženja sa svojim posebnim gostima prošli su gotovo pravi trening, od zagrijavanja i gimnastike, do raznih igara.

- Ovo je jako lijepa gesta Cedevite. Osobama s Downovim sindromom tjelovježba je iznimno važna. Često imaju problema s pretilošću, pa su im sportske aktivnosti nužne. Za njih je ovo neprocjenjivo, a njihovi osmjesi, radost i sreća nešto je što se prenosi na sve ljude oko njih - istaknula je Dubravka Bradić, predsjednica Udruge Down 21.

Dirnuli su Zubčića i Gordića. Košarkaši Cedevite držali su ih za ruke, pomagali im da odrade vježbe, bodrili ih ako bi malo zapeli... Najljepše u cijeloj priči je to da će Cedevita svoje nove prijatelje na treningu ugošćivati svaki ponedjeljak do lipnja.

- I mi smo presretni da ovo nije samo jednokratno druženje. Kontinuitet bavljenja sportom je nešto što njima zaista treba. I oduševljeni su treningom s Cedevitom, već sad se vesele idućem ponedjeljku i novom druženju - dodala je Dubravka Bradić.

Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 3

  • mery zg 10.02.2015.

    svaka cast cedeviti na ovom potezu

  • James Brown_1 10.02.2015.

    Bravo

  • Number23 10.02.2015.

    to gordicu care

Komentiraj...
Vidi sve komentare