To je to što me zanima!

Zašto Slavena boli glava? Iz najmanje šest razloga...

Izbornik Slaven Bilić 'tehnicira' s nekoliko varijanti za Ukrajinu. Kaže kako ima nekoliko opcija, ali da svaka od njih ima svojih objektivnih minusa...
Vidi originalni članak

Stalno se predstavlja da je ovo najgora situacija dosad, ali to uopće nije tako. No, nama to i paše, govori Slaven Bilić prije utakmice s Ukrajinom. Međutim, izbornik ne može sakriti da ga boli ili ga je barem zadnjih tjedana jako boljela glava. Ovaj ozlijeđen, ovaj se tek oporavio. A onaj nije dugo igrao, sve je češće na klupi u klubu, a ima i onih koji baš nisu u formi. Radio je Bilić planove s Kranjčarom, puf, ozljeda. Nadao se Eduardu, ništa. Otpao Križanac, pa je upitan Robert Kovač... Sve kombinacije su moguće, a opet mnoge nemoguće. I danima Slaven otpetljava klupko, u razgovoru sa suradnicima dolazi do idealne postave. I nije još došao, još uvijek u glavi važe dvije-tri ideje. U njegove je misli teško prodrijeti, ali može se, otprilike, pretpostaviti kako Slaven razmišlja zadnjih dana i tjedana i zamisliti njegov "razgovor" sa samim sobom...
- Nemam ja dvojbe. To su samo dvije-tri opcije, svaka sa svojim plusevima i minusima - tvrdi Bilić.

GLAVOBOLJA BR. 1 - KOGA ĆU NA GOL?
Joj... Plete je na klupi u klubu, ali on je već bio u toj situaciji pa je branio za repku. Ma, mislim da neće zakazati. . Ali, što reći ako slučajno nešto krene po zlu? Runje je, pak, odlično branio za Lens, on je logičan izbor u ovoj situaciji. Ipak, branit će on!

GLAVOBOLJA BR. 2 - ŠTO ĆU S VEZNIM REDOM?
Niko ne može i što sad? Logično je umjesto njega staviti Raketu, ali on nije igrao previše ove sezone. A bude li pravi s njim bismo dobili dodatnu kvalitetu i potez. Možda da uz Jurića igra Vukojević? Jest, izgleda defanzivnije, ali tako bismo se osigurali od njihovih kontri, a Ogi odlično poznaje Ukrajince i može ih zaustaviti.Uostalom, i ne trebamo srljati, imamo vremena za taj gol pa ovo možda i nije loša ideja.

GLAVOBOLJA BR. 3 - A DA POMAKNEM PRANJIĆA?
On uvijek može igrati na Nikinom mjestu, ali onda na njegovom mjestu mora igrati Čale. Ili se mora pretumbati cijeli zadnji red pa da stopera igra Drpić. Ili Ćorluka i Robert Kovač, a lijevo Šimunić,Srna na boku. Tko onda na Srninu mjestu. Tu nema puno rješenja. Eh, da je Križanac tu, bilo bi ovo moguće, ovako... Ipak ne!

GLAVOBOLJA BR. 4 - MOŽE LI KOVAČ? MA, MOŽE
Nije pravi, to se vidjelo, muči ga ta ozljeda. Ali, to je ipak Robert Kovač i to je samo jedna utakmica, on će biti pravi kao i uvijek. Dobro je, bar imam jednu dvojbu manje, Kovač će to odigrati kao i uvijek. Samo da bude zdrav, da ta ozljeda prođe. Super, izdržao je treninge, sve je u redu.

GLAVOBOLJA BR. 5 - OLIĆ I TKO JOŠ?
Petra ili Mandžo? A da igraju obojica pa da ispadne Raketa? Možda smo ipak preofenzivni, igrat ću s dvojicom naprijed. Petra ili Mandžo, Petra ili Mandžo? Ipak, Petrić. Mandžo je super, ali treba mi ovaj s potezom, koji može zabiti odasvud. Nije dosad bio pravi, ali nekako osjećam da će sad biti. Čekat ću ga cijelu utakmicu ako treba, on može presuditi, on je taj!

GLAVOBOLJA BR. 6 - KAKO ĆE ONI IGRATI?
Vidim da Mihajličenko kaže da će igrati na pobjedu, ali ja pretpostavljam da neće. Oni su zadovoljni bodom, igrat će kao i u Harkivu, pokušat će nas iznenaditi kontrama. I treba se paziti tog Voronjina, Alijeva, Milevskog, nikad ne znaš gdje mogu ubosti. Ševa vjerojatno neće početi, bili bi preofenzivni sa svima njima. U redu, i to smo riješili, dakle, sve ovisi o nama...

Idi na 24sata

Komentari 12

  • MARADONA 05.06.2009.

    najbolja opcija..GOL:RUNJE(s desne na lijevu) corluka kovac(biscan)simunic pranjic...srna OGI pokrivac modric špica...OLIC i petric ili manžo mjesto petrica...ak ne mandžo onda vrucina!!ovak mozemo igrat...pokrivac i ogi se znaju jos iz dinama nevidim tu problem..da nemogu drzat zadnju liniju..juric je dobar al nije uigran...NAPRIED HRVATSKA!!

  • jure_zd 05.06.2009.

    Od clanka me zabolila glava... i stvarno jax kako ti uspiješ dobiti 4000 minusa???

  • Mali Mujo 05.06.2009.

    Majko mila stvarno mislim da nikad gluplji clanak nisam procita!

Komentiraj...
Vidi sve komentare