To je to što me zanima!

Zapeli pregovori oko Bašića u Hajduku. Predsjednik Lazija još nije pristao, 'bili' traže rješenje

Tomina je plaća oko milijun i pol eura godišnje. Jednog dijela bi se morao odreći Bašić, jedan dio bi morao i dalje plaćati Lazio, a jedan dio Hajduk. Do kraja prijelaznog roka još su dva dana
Vidi originalni članak

Iz Italije su u ponedjeljak stizale informacije kako su operativci Lazija i Hajduka posložili detalje posudbe Tome Bašića u Split, a u utorak je situacija nešto manje optimistična oko mogućeg dogovora. Najava kako se čeka samo potvrda vlasnika Lazija Claudia Lotita na koncu je ispala točna, samo što Lotito nije dao zeleno svjetlo. Nije doduše upalio ni crveno, nego žuto, ostavio je mogućnost da se posao dovrši, ali nije mu se svidjela matematika, za koju smo i sami napisali da je upitna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

ČEKA SE ZELENO SVJETLO S Bašićem i Mlakarom Hajduk bi skinuo bijelu zastavu i otklonio defetizam koji je sve zahvatio

Kemija dakle postoji, ali matematika koči cijeli posao, a matematika su Tomina primanja kao i dužina ugovora od dvije godine. Naime, ako bi ga Lazio pustio na posudbu u Hajduk, 27-godišnji veznjak bi sljedećeg ljeta ušao u zadnju godinu ugovora, što nije povoljna pozicija ni za njega, a ni za klub. S druge strane, u Laziju su svjesni da Hajduk nema novca da ga otkupi, pa će radije još malo testirati druge opcije i u sljedećih dan-dva pokušati posložiti i izabrati najbolju. Možda produženje ugovora na još jednu godinu uz jednogodišnju posudbu u Hajduk?

S druge strane, u pitanju je i plaća, koja se kreće oko milijun i pol eura godišnje, što traži participaciju svih strana. Jednog dijela bi se morao odreći Bašić, jedan dio bi morao i dalje plaćati Lazio, a jedan dio Hajduk. Da bi dogovor bio postignut, kao i u svakom drugom poslu, svi moraju biti barem dijelom zadovoljni, odnosno da bi se dogodila kemija morat će se posložiti i matematika.

HAJDUK SE POHVALIO VIDEO Kaštelanska joga bonito: Livaja balansirao s loptom na glavi i tako čuvao posjed!

Do kraja prijelaznog roka još su dva dana, hoće li čelnici Hajduka i Lazija pronaći model dogovora koji će zadovoljiti sve tri strane, ostaje za vidjeti. Za sada je sve u Lotitovim rukama, no lako je navijačima igrati na emocije i razbacivati se s tuđih par stotina tisuća eura. Svijet nogometa i biznisa tako ne funkcionira. Uostalom, nije ovo prvi put da Hajduk želi vratiti Bašića, pokušavao je već nekoliko puta i svaki put bi mu se ispriječila visina njegovog ugovora...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • zagorac2 04.09.2024.

    ma nema zime za Hajduk oni imaju pod ugovorom sve Sirice, Pajace, Zebece i td. i 25 bodova minimum im je sigurno, vec su dobili 9 bodova a da nisu dali gol osim ovaj kojeg je dao Letva koji im je najbolji u borilackoj disciplini "laktom u glavu"

  • Fritula 03.09.2024.

    Pajceki zaboravili ste kad ste čamili u ligi za bedake bez kune u đepu. Samo se rugajte, sve se u životu okrene

  • Magarci na aparatima 03.09.2024.

    Stize li dzeko efendija,tommy g outeru?

Komentiraj...
Vidi sve komentare