To je to što me zanima!

Zamjena Brune Marića odabrala suce za 1. kolo HNL-a. Bivši šef sudaca opet tu, ali u novoj ulozi

Bertrand Layec (59) je naslijedio Marića na čelu Komisije hrvatskih nogometnih sudaca. Iskusnog Francuza doveo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić nakon što je Marić odstupio poslije afere VARgate
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni savez je na službenim stranicama SuperSport HNL-a objavio raspored sudaca za 1. kolo elitnog razreda domaćeg klupskog nogometa. To je ujedno i "sudački debi" novog šefa Komisije hrvatskih nogometnih sudaca, odnosno prvi službeni popis sudaca koje je Francuz Bertrand Layec (59) delegirao za utakmice HNL-a otkako je preuzeo goruću funkciju šefa sudaca. Na tom mjestu naslijedio je Brunu Marića, koji je dao ostavku nakon afere VARgate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novu sezonu otvorit će prvak Dinamo i Istra 1961 (21 sat) utakmicom u petak na Maksimiru. Prvi susret nove sezone sudit će Mario Zebec iz Cestice.

Dan kasnije, u subotu, igra se samo jedna utakmica između Gorice i Varaždina (21 sat) u Turopolju. Pravdu će na goričkom stadionu dijeliti Ante Čulina iz Zagreba.

U nedjelju se igraju čak tri utakmice, a zanimljivo je da niti u jednoj neće suditi Dario Bel. On će biti u VAR sobi na susretu Gorice i Varaždina dan ranije.

U nedjelju tri utakmice HNL-a

Nedjeljni raspored otvaraju Rijeka i Lokomotiva (18:50) na Rujevici, tu utakmicu sudi Igor Pajač iz Zeline.

U večernjem terminu prvo od 21 sat na Poljudu igraju Hajduk i Slaven Belupo, pravdu će dijeliti Zdenko Lovrić iz Đakova. U isto vrijeme na Opus Areni Osijek dočekuje povratnika u HNL Šibenik. Tamo će glavni čovjek na terenu biti Patrik Kolarić i Čakovca.

Bruno Marić kontrolor u prvom kolu

Sve ostale delegirane osobe možete vidjeti dolje niže na popisu. Valja istaknuti da je Bruno Marić ponovno u sudačkom tijelu, ovaj put kao kontrolor utakmice između Osijeka i Šibenika.

Inače, kontrolori sudaca po susretu dobivaju 200 eura.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • SaskoPandev 30.07.2024.

    samo da se opet hajduk ne gura,realno da su strani suci sudili cjelu sezonu zavrsili bi na petom mjestu,al eto tak mora biti jer rade pritisak na sve institucije umjesto da se bave igrom i napretkom.

  • Đuro Pritezalo 30.07.2024.

    počelo kmečanje magaradi.😂😂😂😂😂😂

  • RedDoor 29.07.2024.

    Ali Marić nije dao ostavku izgleda!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare