To je to što me zanima!

Zadnje kolo, nove kazne: 'Bili' će platiti najviše, 'modri' prate

Hajduk je dobio kaznu od 26.500 eura zbog Torcidinog korištenja pirotehnike te prekida utakmice, a zbog te je pirotehnike kaznu kao domaćin susreta dobila i Lokomotiva
Vidi originalni članak

Još jedna HNL sezona je iza nas, a sad su stigle i, vjerojatno, posljednje ovogodišnje kazne iz pera disciplinskog suca Alana Klakočera. Hajduk je dobio visoku kaznu, Dinamo ih je pratio u stopu, a odluke suca prenosimo u cijelosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Podrška navijača Osijeka sportskom direktoru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduku 26.500 tisuća eura kazne

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola Lokomotiva - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 38. minuti zapalili jednu baklju, u 55. minuti petnaest dimnih bombi i osam baklji, od kojih su tri baklje bačene u teren za igru zbog čega je igra prekinuta na šezdeset sekundi, u 58. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu bombu, u 60., 61. i 79. minuti po jednu baklju, u 81. minuti jednu baklju koja je bačena u teren za igru, u 83. minuti jednu dimnu bombu, dok su u 90. minuti zapalili više od pedeset baklji i dvije dimne bombe te devet topovskih udara, sve bačeno u teren za igru što je dovelo do prekida igre od pet minuta nakon čega je sudac u dogovoru s kapetanima klubova odsvirao kraj utakmice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 26.500 eura.

Dinamu 18 tisuća eura kazne

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola Dinamo - Rudeš pripadnici domaće navijačke skupine (BBB), smješteni na sjevernoj tribini, u 1. minuti bacili jednu petardu, u 2. minuti zapalili jednu dimnu kutiju, u 9. minuti zapalili deset baklji od kojih su dvije bačene na tartan stazu, u 18. minuti zapalili dvije baklje i jednu dimnu kutiju, u 22.minuti zapalili jednu dimnu kutiju, u 25. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu kutiju, u 35. minuti zapalili jednu baklju, u 38. minuti zapalili dvanaest dimnih kutija i bacili jednu petardu, u 41. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu kutiju, u 42. minuti zapalili jednu baklju koja je bačena na tartan stazu, u 43. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu kutiju, u 52. minuti bacili jedan topovski udar, zapalili jednu dimnu kutiju i tri baklje od kojih je jedna bačena na tartan stazu, u 54. i 56. minuti zapalili po jednu baklju, u 57. minuti zapalili jednu rasprskavajuću raketu, u 58. minuti zapalili tri dimne kutije i jednu baklju, u 59. minuti zapalili jednu dimnu kutiju i jednu bljeskalicu, u 61. minuti tri baklje, u 63. minuti zapalili tri baklje, u 65., 69., 71. i 73. minuti zapalili po dvije baklje od kojih je po jedna bačena na tartan stazu, u 75. minuti zapalili tri baklje i jednu bljeskalicu, u 77. minuti zapaljena je jedna rasprskavajuća raketa, dvije bljeskalice te  pedeset baklja od kojih je sedam bačeno na tartan stazu, u 82. minuti zapaljena je jedna baklja i u 85. minuti zapaljene su dvije baklje te su navijači GNK Dinamo, smješteni na tribini zapad, u 57. minuti zapalili jednu dimnu kutiju, u 59. minuti jednu baklju, u 60. minuti jednu dimnu kutiju,  u 63. minuti dvije baklje i u 80. minuti jednu baklju.

Navijači GNK Dinamo, smješteni na tribini jug, u 64. minuti zapalili su dvije bljeskalice i u 77. minuti jednu baklju i dvije bljeskalice, dok su u loži tribina zapad u 61. minuti zapalili tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 18.000 eura."

Lokomotivi četiri tisuća eura kazne zbog Torcide

NK Lokomotiva se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola Lokomotiva - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini u 38. minuti zapalili jednu baklju, u 55. minuti petnaest dimnih bombi i osam baklji od kojih su tri baklje bačene u teren za igru zbog čega je igra prekinuta na šezdeset sekundi, u 58. minuti zapalili jednu baklju i jednu dimnu bombu, u 60., 61. i 79. minuti po jednu baklju, u 81. minuti jednu baklju koja je bačena u teren za igru, u 83. minuti jednu dimnu bombu, dok su u 90. minuti zapalili više od pedeset baklji i dvije dimne bombe te devet topovskih udara, sve bačeno u teren za igru što je dovelo do prekida igre od pet minuta nakon čega je sudac u dogovoru s kapetanima klubova odsvirao kraj utakmice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 4.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Krsten Marijan 30.05.2024.

    Ukralo,pokraloKriv Maminjo,pa taj hajducic triba izbacit iz svih Hrvatskih liga,pa neka idu u srbiju igrat fudbal.Pa srbin ga je iosnovo

  • kontrasvih495 30.05.2024.

    dage : slažem se i već davno sam se pitao čemu služe zaštitari i vatrogasci na utakmicama??

  • dage 30.05.2024.

    Pitam se samo kada će se prestati kažnjavanje klubova za nerede koje izazivaju navijači protivničkih momčadi. To mi je kao da se uz vozača koji prođe na crveno kazni i njegov suvozač. Mislim da bi se s takvom praksom HNS trebali pozabaviti i državni organi. Da ne spominjem ta je takva praksa STIMULATIVNA za navijače onih skupina koje redovno rade nerede (prvenstveno TORCIDA, pa BBB, Armada i Kohorta) a s kažnjavanjem protivničkih klubova stimulira ih se da nanose štetu klubovima koje mrze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare