To je to što me zanima!

Varaždin u 6. ligi: Za propast su krivi vjerovnici i odvjetnici

Čelnici Varaždina sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su nastojali objasniti tko je kriv za propast kluba i koja sudbina sada očekuje sve igrače i cijeli stožer...
Vidi originalni članak

Varaždin je suspendiran, pa izbačen, degradiran u najnižu ligu, klub grca u dugovima, a čelnici kluba krive vjerovnike.

U Varaždinu su nakon odluke o izbacivanju iz Prve HNL sazvali konferenciju za novinare na kojoj su čelnici posrnulog prvoligaša objasnili kako je došlo do propasti nekad velikog kluba.

- Nije bilo razuma. Ne s naše strane, nego vjerovnika, točnije odvjetnika od nekih igrača s kojima smo razgovarali - rekao je na konferenciji predsjednik Boris Solomun.

Varaždin je već jednom suspendiran zbog dugova. Tada nisu odigrali susret protiv Rijeke. Neka su dugovanja potom vraćena, ali čini se kako se priča ponovila i pred ogled s Cibalijom.

- Pristajali smo na nagodbe samo kako bi mogli igrati. Iako iznosi koji su se od nas jučer tražili nisu bili veliki, klub ovog trenutka nije mogao osigurati. Čvrstoća igrača u zaštiti svojih prava bila je velika, tako da nismo uspjeli postići novu nagodbu - priznao je i direktor Zlatko Ivanković.

Varaždin je povremenim, djelomičnim uplatama nastojao umiriti vjerovnike i izbjeći suspenziju no čini se kako im je voda sada stigla do grla te kako je izbacivanje u županijsku ligu neizbježno.

U Varaždinu su zahtijevali da se sa suspenzijom pričeka do kraja prvenstva kako se ne bi dovela u pitanje regularnost natjecanja, ali njihovi zahtjevi naišli su na odbijanje. Igrači koji nisu ostvarili više od dva transfera moći će potražiti novi klub i to bez odštete, stručni stožer i momčad raspušteni su, a klub će moći nastaviti prvenstvo na jesen u 6. županijskoj ligi.

- Još uvijek sam pod emocijama i nije mi lako. Teško mi je i sada nakon prospavane noći biti pametan i reći je li stečaj bio rješenje. Povlačenje prijedloga za stečaj bila je moja odluka za koju sam spreman eventualno i preuzeti odgovornost - zaključio je Solomun.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • mandzukic100 01.04.2012.

    pa sto nisu preimenovali klub u udrugu gradjana

  • sjenoviti 01.04.2012.

    Ovo se nije dogodilo preko noci...trebalo je ranije reagirati...sada je na kraju krajeva kasno....steta takvog kluba....

  • Turist_1 01.04.2012.

    Hahah da sad su svi drugi krivi.............

Komentiraj...
Vidi sve komentare