To je to što me zanima!

Za 160 kn iz prvih redova Poljuda ne vide skoro ništa

Ulaznicu sam platio 160 kuna, a nisam vidio pola terena!? Na kraju sam se preselio na vrh tribine, požalio nam se čitatelj vjeran Hajduku
Vidi originalni članak

Nema sumnje kako će Poljud u dvije završne utakmice sezone, u Kup i prvenstvenom ogledu s Dinamom, biti ispunjen do posljednjeg mjesta. I više od toga, jer iako je kapacitet stadiona nešto manji od 35.000 mjesta, na zadnjem derbiju se prema procjenama natiskalo gotovo 40.000 ljubitelja nogometa.
Uskoro će se opet formirati kilometarski redovi za dragocjene papiriće, a onaj tko ih uspije nabaviti može se smatrati velikim sretnikom. No nekima bi se skupo plaćeni papirić, kad dođu na stadion, mogao pretvoriti u skupo plaćeno razočaranje. Na tu nas je činjenicu upozorio čitatelj, koji je za zadnji derbi imao ulaznicu u jednom od prvih redova zapadne tribine.
- Ulaznicu sam platio 160 kuna, a nisam vidio pola terena!? Na kraju sam se, zajedno s još nekoliko prijatelja, sredinom prvog poluvremena preselio na vrh tribine, odakle smo na nogama odgledali ostatak utakmice - požalio nam se čitatelj.
I doista, provjerili smo tijekom utakmice Hajduka i Cibalije, iz prvih četiri-pet redova s lijeve i desne strane svečane lože ne vidi se dobar dio terena, a s nekih sjedala uopće se ne vide šesnaesterac i gol!?
Radi se o 300-400 mjesta kojima pogled zaklanjaju klupe za rezervne igrače i službene osobe te “tunel” kroz koji igrači iz svlačionica dolaze do travnjaka, pa nije ni čudo da se gledatelji sele i sjede na stepenicama. 
A uz malo dobre volje Hajduk bi mogao vrlo brzo riješiti problem. “Tunel” je pomičan i on se može sklopiti, a klupe za rezervne igrače bi se mogle obložiti prozirnim pleksiglasom, kroz koji bi se vidio teren. Ni trošak od desetak tisuća kuna ne bi trebao predstavljati problem.

PLANIRAJU POVEĆATI KAPACITET ZA 40.000 MJESTA
Postoji inicijativa da se u dogledno vrijeme postojeći semafor podigne poviše južne tribine te da se na njegovo mjesto postave sjedalice, čime bi se ne samo spojila cijela južna tribina, nego bi se i kapacitet stadiona povećao na više od 40.000 mjesta. Iako bi se stadion punio samo tijekom jakih europskih utakmica i derbija s Dinamom, to je investicija u koju Hajduk treba uložiti.

UKOPAVANJE KLUPA ZA REZERVE?
Problem klupa za rezervne igrače možda bi se mogao riješiti ukopavanjem istih, kao što je to slučaj na mnogim europskim stadionima, no u tom bi slučaju “nestala” poljudska tartan staza, što u ovom trenutku ipak nije prihvatljivo rješenje za Splićane.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 0077 16.04.2009.

    i bolje,nema se kaj videti dok nk penal igra

  • 0077 16.04.2009.

    i bolje,nema se kaj videti dok nk penal igra

  • hajduk1991 16.04.2009.

    @Webo7-nece povecat za 40 000 mjesta nego ce nadogradit stadion i onda bi trebao imati kapacitet nesto malo vise od 40 000

Komentiraj...
Vidi sve komentare