To je to što me zanima!

Yamalu i društvu smiješi se velika premija ako osvoje Euro

Španjolski reprezentativci dobit će 40 posto premija od ukupnog nagradnog fonda Uefe ukoliko u finalu Europskog prvenstva pobjede Englesku. "Tri lava" još nisu objavila kako se će kod njih dijeliti premije
Vidi originalni članak

Engleska i Španjolska danas odlučuju o novom prvaku Europe. Utakmica se igra na berlinskom Olimpijskom stadionu u 21 sat, a izravni prijenos je na HRT-u 2.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Furija" je svoj put ka finalu upravo započela u Berlinu, što navijači Hrvatske i dalje pamte. Suverena pobjeda protiv "vatrenih" 3-0 bila je očiti prikaz kako Španjolska na Euru puca na najviše odličje. Skupinu B apsolvirali su s još dvije pobjede protiv Italije (1-0) i Albanije (1-0). 

RAZMIŠLJANJA UOČI OKRŠAJA Southgate emotivan uoči finala Eura: Ne vjerujem u bajke nego u snove, a moramo ih zaslužiti

Nokaut fazu otvorili su pobjedom protiv Gruzije 4-1, potom je slijedila utakmica s domaćinima Nijemcima. Ostaje dojam kako su oni pružili najveći otpor, a slomio ih je Dani Olmo golom i asistencijom za 2-1 nakon produžetka. U polufinalu "furija" je bila bolja od Francuske 2-1 i tako izborila susret s "gordim Albionom".

DJEVOJKE I SUPRUGE IGRAČA FOTO Užarena borba na tribini: Španjolske i engleske ljepotice plijenit će poglede u finalu Eura

Ukoliko pobjede i tu utakmicu, Yamala i društvo očekuje velika premija. Uoči turnira Uefa je potvrdila da će europski prvak dobiti 28,25 milijuna eura. Prije početka turnira u Španjolskoj su dogovorili da 30 posto od spomenute cifre bude podijeljeno na 26 nogometaša nevezano za rezultat koji naprave.

Kako piše Mundo Deportivo taj iznos povećat će se za 10 posto, s 30 na 40, ako osvoje naslov prvaka. To znači da će ukupno 11,3 milijuna eura podijeliti nogometašima, odnosno svaki od njih dobio bi 430 tisuća eura.

FINALE EURA Stigao je spektakl finala Eura! Evo gdje gledati veliki sudar Španjolske i Engleske u Berlinu

Kada je riječ o Engleskoj, taj se podatak zasad skriva, ali kako tvrde njihovi novinari, igrači bi dobili oko 10 milijuna funti. S time da nije poznato kako bi taj novac točno podijelili.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vinsent 14.07.2024.

    ma kaj je vama svima,ovo je teska kuhinja,Englezi moraju osvojiti,i tocka.

  • komentator/Luka 14.07.2024.

    talijani imaju peh, najkraće su prvaci, 3 godine, dok portugal 5

  • Aurora2 14.07.2024.

    Da li je to vama najbitniji zaključak , samo da vas podsjetim to plaća Španjolska ,a novac su sami zaradili ,ako osvoje EU prvenstvo,  jer puno više će Eura dobiti njihov savez od UEFE nego što će podijeliti nogometašima 

Komentiraj...
Vidi sve komentare