To je to što me zanima!

'Wenger bi mogao zažaliti što nije doveo Mandžukića'

Njemački portal Sportal.de donosi profil hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića, novopečeno pojačanje jakog Wolfsburga pridošlo iz Dinama
Vidi originalni članak

Piše tako njemački portal kako je Mandžukić kao dijete proveo u Njemačkoj više godina, te da govori perfektni njemački, kako je njegov otac 1992. godine igrao u trećoj njemačkoj ligi zajedno s Freddyjem Bobicem i Seanom Dundeejem, nekad njemačkim odnosno južnoafričkim reprezentativcem (u TSF Ditzingenu), kao i da je karijeru započeo na desnom braniču, te se s vremenom preorijentirao za napadača. Također, navodi se da je Mandžukić u Dinamu bio ponajbolji igrač, da je zabio 52 gola u posljednje tri godine u 110 odigranih utakmica, te da se po dolasku u Wolfsburg najbrže sprijateljio s bosansko-hercegovačkim reprezentativcima Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem.
Usporedio je sportal.de Mandžukića s Barceloninim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem:
“Visok rastom, hrvatski napadač dobro igra glavom, tehnički je jak i miran pred golom, a pomalo podsjeća na svog uzora Zlatana Ibrahimovića."
- On je moj idol. Kada on igra, ja uvijek gledam utakmice. Jak je na lopti i može učiniti sve. On je uvijek na vrhu. Ja isto želim biti na vrhu - komentirao je Mandžukić, koji je s Wolfsburgom dogovorio četverogodišnju suradnju.
Na kraju autor teksta zaključuje:
"U dobi od 24 godine Mandžukića se više ne može nazivati talentom, ali kod njega postoji još puno mjesta za napredak. O njegovom je angažiranju razmišljao i menadžer Arsenala Arsene Wenger, ali je na kraju ipak odustao od te ideje. Međutim, sigurni smo da bi Wenger u redovima Wolfsburga pronašao jednog ili više igrača kojima bi mogao pojačati svoju momčad za sljedeću sezonu, a na kraju bi mogao zažaliti što nije angažirao mladog Hrvata”.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • luckystrike 27.07.2010.

    I meni je Manđo bio uzor,sada igram vatrepolo!

  • torcida_dinamo 27.07.2010.

    wenger je budala

  • efi4 27.07.2010.

    pih daj molin te

Komentiraj...
Vidi sve komentare