To je to što me zanima!

Warriorsi zaustavili LeBrona i osvojili titulu nakon 40 godina

Warriorsi su prvi od Bullsa '91. koji su prvaci, bez ijednog igrača s već osvojenim nalsovom u sastavu. Kerr je prvi rookie trener s naslovom još od Pata Rileya '82.
Vidi originalni članak

Golden State Warriorsi osvojili su titulu prvaka NBA lige nakon što su u šestoj utakmici finalne serije svladala Cleveland Cavalierse 105-97 (28-15, 17-28, 28-18, 32-36) te tako s ukupnim rezultatom 4-2 stigli do pehara nakon čak 40 godina pokušavanja.

U sjajnoj atmosferi krcate 'The Q' Arene ispred koje je ostalo čak deset tisuća navijača, Warriorsi su uspjeli zaustaviti LeBron Jamesa i na kraju potpuno zasluženo slaviti. King James ja zabio 32 koša, imao 18 skokova i devet puta asistirao, no nije to bilo dovoljno da Cavaliersi izbore sedmu utakmicu i tako pokušaju doći do svog prvog naslova.

Steph Curry ponovno je bio fantastičan. Zabio je 25 koševa, osam puta asistirao i šest puta skočio, no ono što je prevagnulo u ovoj utakmici bio je učinak Andrea Igoudale koji je također zabio 25, dodao po poet skokova i asistencija te odigrao odličnu obranu na Jamesu, koji pak ponovno nije imao pravu pomoć suigrača. J.R. Smith zabio je 19 uz samo jednu asistenciju i pet skokova, a izostanci Kyriea Irvinga te Kevina Lovea pokazali su se ipak nenadoknadivim za Cavalierse.

Odvajali su se Warriorsi već u prvom poluvremenu i imali desetak koševa prednosti, no vraćao se Cleveland, na odmor otišao sa samo minus dva, a u nastavku čak i poveo. Međutim, Golden State radi novu seriju 10-0 koju praktički ne ispuštaju do kraja susreta za svoj ukupno četvrti naslov prvaka NBA lige (1947., 1956. i 1975.).

Na veliko iiznenađenje, umjesto Curryja, Andre Iguodala je proglašen MVP-jem finala, a treba istaknuti i triple-double Greena koji je zabio 16 koševa uz 11 skokova i 10 asistencija. Warriorsi su postali prva momčad nakon Michael Jordanovih Chicago Bullsa 1991. godine koja je osvojila naslov, a da nije imala nijednog igrača s već osvojenim prstenom u sastavu. Steve Kerr je pak prvi rookie trener s naslovom prvaka još od Pata Rileya 1982. godine.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • LebronPetrovic 18.06.2015.

    Nije mogo sam LeBron. Cavse bez njega bi i Cedevita dobila !

  • LebronPetrovic 18.06.2015.

    Steve Kerr nudi najbolje ! Steve Kerr nudi najbolje !

  • debelman 17.06.2015.

    Andre Iguodala je najmanje razvikan igrac od dobitnika MVP final nagrade

Komentiraj...
Vidi sve komentare