To je to što me zanima!

Vujčić i Maccabi slavili u produžetku kod Reala

U posljednje četri utakmice 5. kola TOP-a 16 najbolji hrvatski igrač bio je Niklola Vujčić, koji je u pobjedi Maccabija postigao 16 koševa
Vidi originalni članak

U vrlo dobroj utakmici, Partizan je predvodio Nikola Peković sa 22 koša i dva skoka, a on je najveću pomoć imao u Urošu Tripkoviću (12 koševa), Miltu Palaciu (11 koševa, pet skokova i tri asista) i Milenku Tepiću (11 koševa, tri asista). Kod Efes Pilsena najviše se istaknuo nekadašnji cibos James Scoonie Penn, koji je postigao 33 koša uz šut za tricu 7/10. Abi Mustafa s 12, Kenny Gregory s 10 i Ermal Kuqo s 10 koševa bili su jedini dvoznamenkasti kod Efesa. Partizan je od početka kontrolirao utakmicu, a na poluvremenu je vodio 38-29. Domaćini su dobru igru prikazali u posljednjoj četvrtini, kada im je malo nedostajalo da nadoknade 17 koševa zaostatka (47-64). Usprkos tome što su zadnju dionicu dobili s 32-15 Turci su se još malo udaljili od četvrtfinala elitnog europskog natjecanja.
U dvoboju dvije posljednjeplasirane momčadi u skupini F, Olympiacos je kao gost svladao Žalgiris 52:61. Kod pobjednika se najviše istaknuo organizator igre Lynn Greer s 14 koševa i pet ukradenih lopti, a uz njega je jedini dvoznamenkast bio iskusni Marc Jackson s 11 koševa i šest skokova. Jonas Maciulis predvodio je neuvjerljivi Žalgiris s 10 koševa. Hrvatski reprezentativci u redovima litvanske momčadi, Marko Popović i Damir Markota, nisu se istaknuli. Zadranin je u porazu sudjelovao sa pet koševa i četiri izgubljene lopte, dok se Markota za tri minute na parketu nije eupisao u strijelce. Za pobjedu Grka bila je ključna četvrta četvrtina, koju su dobili s 22-9. Žalgiris je tim porazom izgubio svaku šansu za plasman u četvrtfinale.
Dramatičnom pobjedom u Madridu nakon produžetka 103-100 košarkaši Maccabija doveli su Real na rub ispadanja iz Eurolige. Izraelci su tricom Halperina (89-89) došli u mogućnost odigrati dodatnih pet minuta u Madridu, u kojima su vodili od samog početka. Domaćin je isto tako pokušao tricom izjednačiti na 103-103, ali nije uspio. Maccabi je ovom pobjedom došao na korak do nastavka natjecanja, jer sada im je potrebna tek domaća pobjeda protiv Žalgirisa u zadnjem kolu. Real ima daleko teži posao, odlaze na gostovanje u Pirej gdje ne smiju izgubiti. Nikola Vujčić je odigrao odličnu utakmicu - ubacio je 16 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Za dva poena je gađao 4-11, za tri 2-2, te slobodna bacanja 2-2. Najbolji strijelac kod Maccabija je bio Terence Morris sa 23 poena.
Panathianikos ima velikih problema cijelu sezonu, a sve se nastavilo i tijekom natjecanja u TOP 16. Situacija u skupini D je takva da Montepaschi Siena, Panathinaikos i Partizan prije posljednjeg kola imaju isti omjer. I dok se može računati kako će Siena na svom parketu pobijediti Efes Pilsen, prava drama se očekuje u Beogradu gdje dolazi aktualni prvak Europe. Panathinaikos je veliki dio utakmice u Ateni protiv Montepaschi Siene gubio, ali se činilo kako su vodstvom 75-70 dvije minute prije kraja riješili utakmicu. No, nisu, već je Siena imala čak tri šuta za pobjedu. No, Ilievski, Lavrinovič i Thornton nisu pogodili za pobjedu. Nikša Prkačin je za domaćine tijekom pet minuta postigao 5 poena uz šut 1-1, te slobodna bacanja 3-6. Andrija Žižić nije igrao, a najbolji strijelac je bio Michael Batiste sa 18 poena. Kod gostiju je najbolji bio Bootsy Thornton sa 19 poena.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare