To je to što me zanima!

Vratio se na OI nakon četrdeset godina! Ima 60, a želi nastupiti i u Los Angelesu za četiri godine

Prestao se baviti streljaštvom te je pokrenuo privatni biznis sa suprugom. U streljaštvo se vratio 2011. godine, a idući cilj su mu Olimpijske igre za četiri godine u Los Angelesu.
Vidi originalni članak

Leonel Martinez (60) vratio se na Olimpijske igre u Parizu nakon čak četrdeset godina. Strijelac iz Venezuele ranije je na Olimpijskim igrama sudjelovao 1984. godine u Los Angelesu, nakon čega se prestao baviti streljaštvom. Sa suprugom je pokrenuo privatni biznis, a onda se 2011. ponovno vratio u streljačke vode. 

Martinez je u povratničkom nastupu zapeo u kvalifikacijama te se nije plasirao u finale discipline puška trostav 50 m. Ipak, streljaču je svojevrsna kruna ponovni nastup na najvećoj sportskoj pozornici.  Iako ima 60, za Martineza su godine samo broj te se njima uopće ne opterećuje. Njegov novi cilj je nastup za četiri godine, ponovno u Los Angelesu kada će napuniti 64. 

- Idem u teretanu svaki dan. Stalno sam u pokretu. Ne vjerujem u medicinu koja kaže da se određene stvari ne mogu s 40 ili 50 godina. Ova sport je svakako 90 posto psihološki - rekao je Martinez. 

Inače, rekord u dužini pauze između dva olimpijska nastupa i dalje drži japanski jahač Hiroshi Hoketsu. On se prvi puta na Igrama natjecao 1964. godine u Tokiju, a vratio se 2008. u Pekingu. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare