To je to što me zanima!

Vranković: Hrvatska može jako puno, ali treba nam jedinstvo...

Mislim da se sa skupinom koju smo dobili možemo nositi u svakom segmentu, ali trebamo se okrenuti sebi i biti pravi, rekao je bivši hrvatski izbornik Josip Vranković
Vidi originalni članak

Josip Vranković, koji je jučer bio predstavnik Hrvatskog košarkaškog saveza u Švicarskoj na izvlačenju skupina kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016., smatra da se Hrvatska, ukoliko bude prava, može nositi sa svim suparnicima u skupini.

- Mislim da je dobro što smo izbjegli Filipine, jednostavno zbog aklimatizacije i dugog puta. Mislim da se sa skupinom koju smo dobili možemo nositi u svakom segmentu. Smatram da se jednostavno moramo okrenuti sebi i biti pravi, a onda možemo igrati sa svim ekipama koje su se našle u ždrijebu - osvrnuo se Vranković na skupinu koja nas očekuje u Torinu.

- Iz ovog kuta gledanja, jako je upitno u kojim će sastavima doći ove nominalno najjače reprezentacije. I to je još jedna stvar, ako ćemo slijediti logiku i u prijašnjim natjecanjima, konkretno mislim na Grčku, bilo je najava dosta otkaza glavnih igrača. Smatram da se, ukoliko budemo fokusirani na sebe,  možemo ravnopravno nositi sa svima u skupini. Kako u skupini, tako i poslije u križanju“ - dodao je bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

- Hrvatska može jako puno, ukoliko će biti ona prava i ukoliko ćemo biti jedinstveni! To je zadaća svih nas koji jesmo u košarci, a pogotovo u reprezentaciji. Najvažnije je da se prezentiramo u pravom svijetlu, a pogotovo mislim da je igračima koji će sudjelovati u ovoj akciji kao i ljudima koji će voditi reprezentaciju. Važno je maknuti onaj gorak okus koji je ostao iz Francuske. Ovo je idealna prilika da to ispravimo - kaže Vranković.

 Komentirajući ostale zemlje na ždrijebu, Vranković je kazao kako vlada opće uvjerenje da su Filipini najteža grupa, a Srbija najlakša.

Hrvatska će u prvom dijelu turnira, koji će se igrati od 4. do 10. srpnja, igrati u skupini B s Tunisom i Italijom, dok su u skupini A Grčka, Meksiko i Iran. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u polufinale, dok trećeplasirana ekipa odlazi kući. Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira plasirat će se na OI.

Osim turnira u Torinu, u isto vrijeme igrat će se i turniri u Beogradu, te Manili. Pobjednici kvalifikacijskih turnira pridružit će se Brazilu, SAD-u, Argentini, Venezueli, Španjolskoj, Litvi, Kini, Australiji i Nigeriji koji su još ranije izborili nastup u Riju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mesuney 27.01.2016.

    vrankovic kada je vodio reprezentaciju tomić je igrao na razini iz barcelone zabijeo po 20 koseva, ali su ostali igrali katastrofa, da mi je znat kako je to uspio

  • danec 27.01.2016.

    poceo se joke šlepati

Komentiraj...
Vidi sve komentare