To je to što me zanima!

Više od 800 klubova i 58.000 sportaša pojačalo je Udruženje sportskih klubova HGK

Udruženje sportskih klubova HGK osnovano je u travnju prošle godine, do sada je okupilo stotinjak klubova sa svih razina natjecanja u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Udruženje sportskih klubova Hrvatske gospodarske komore dobilo je novog velikog člana, Sportski savez Grada Zagreba, kojeg čine 826 sportskih klubova s čak 58.300 aktivnih sportaša, 73 gradska sportska saveza te Društvo sportaša veterana i rekreativaca.

- Veliko mi je zadovoljstvo što se najveći gradski sportski savez u Hrvatskoj odlučio učlaniti u Udruženje sportskih klubova HGK. Uvjeren sam da ćemo u suradnji i sinergiji doći do novih rješenja za klubove. Ovo je jedna snažna poruka uz koju pozivam sve ostale sportske saveze i klubove u državi da se priključe Udruženju sportskih klubova Hrvatske gospodarske komore - poručio je Vedran Šupuković, predsjednik Udruženja sportskih klubova HGK.

Iz Sportskog saveza Grada Zagreba poručuju kako je potrebno unaprijediti administrativnu podršku i suradnju između sportskih organizacija, što uključuje bolju koordinaciju i komunikaciju kako bi se postigli zajednički ciljevi i poboljšali sportski rezultati na lokalnoj i nacionalnoj razini.

- Pridruživanje Udruženju sportskih klubova otvorit će Sportskom savezu Grada Zagreba vrata prema širokoj mreži sportskih klubova i organizacija u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da će ova suradnja olakšati razmjenu iskustava, resursa i najboljih praksi. Za sport u Zagrebu važna je izgradnja i obnova sportske infrastrukture, povećanje financijskih sredstava za sportske klubove i organizacije i podrška mladim talentima kroz stipendije i specijalizirane program, a za sve to se i Udruženje zalaže - izjavila je Suzana Šop, glavna tajnica Sportskog saveza Grada Zagreba.

Udruženje sportskih klubova HGK osnovano je u travnju prošle godine, do sada je okupilo stotinjak klubova sa svih razina natjecanja u Hrvatskoj. 

- Ovo je još jedan veliki korak ka jačanju legitimiteta Udruženja. Razgovori o inicijativi za porezno rasterećenje ulaganja u sport nastavljeni su i s novim ministrom turizma i sporta, Tončijem Glavinom. Konstruktivno smo razgovarali o toj važnoj inicijativi koja ima potencijal revitalizirati klupski sport u Hrvatskoj. Drago nam je što je ministar Glavina prepoznao vrijednost ove inicijative i bio otvoren za dijalog, vjerujem da ćemo uskoro i na tom polju imati dobre vijesti - rekao je Branimir Kos, potpredsjednik Udruženja.

Porezne poticaje i rasterećenja koje predlaže Udruženja sportskih klubova HGK možete pogledati ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare