To je to što me zanima!

Vidović 'upitne kvalitete', a ima jednak učinak kao Pašalić i Pjaca, koji su reprezentativci!?

Gabriel Vidović u svojoj prvoj sezoni kao igrač Dinama ima sličan (ili čak bolji) učinak od Luke Ivanušeca u svoje prve tri Dinamove sezone. Trebaju li ga 'modri' ipak otkupiti već ovoga ljeta?
Vidi originalni članak

Rijeka i Dinamo spremni su za još jedan veliki derbi. Nedjeljni okršaj (19.30) dva najkvalitetnija hrvatska kluba donijet će brojne odgovore na pitanje o novom prvaku Hrvatske. Zagrepčani bi novom pobjedom napravili veliki korak prema tituli, Rijeka bi se s tri boda vratila u život, dok bi remi i dalje prednost dao "modrima". A do kraja sezone ostala bi samo tri kola...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najjači aduti Rijeke u borbi za naslov prvaka su hrvatski reprezentativci Marko Pjaca (28) i Marco Pašalić (25). Dva moderna krilna igrača često su prevaga Željka Sopića na bočnim pozicijama, obojicu će vrlo vjerojatno na Europsko prvenstvo povesti Zlatko Dalić, Pjaca je okomit i opasan u situacijama jedan na jedan, dok Pašalića krasi vjerojatno najbolja ljevica lige.

ŽIVOTNA BORBA Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Dinamo je prošloga ljeta bio u prilici obojicu dovesti u Maksimir, ali Zagrepčani su odlučili krenuti drugačijim putem. Igor Bišćan nije bio za dolazak Pašalića, priča oko Pjace zapela je kod uprave kluba. I Dinamo je izgubio dva odlična, klasna, potentna igrača. I dečke s kojima bi im ova sezona vrlo vjerojatno bila puno jednostavnija. No, jesu li u Maksimiru pogriješili?

Igor Bišćan je napravio sve kako bi u Maksimir na ljeto stigao Gabriel Vidović (20). Još jedan krilni igrač, hrvatski reprezentativac do 21 godine. Vidoviću je trebalo određeno vrijeme prilagodbe na novu sredinu, ipak je riječ o mladom nogometašu, koji je rođen i odrastao u Njemačkoj pa mu je ovo bio prvi samostalni dolazak u Hrvatsku.

Stalno se traži(lo) novo lijevo krilo

I Vidović je na jesen igrao "toplo-hladno", zabio je četiri gola, "riješio" je Astanu i Osijek, zabio u pobjedama nad Slavenom i Rudešom. Ali i polako gubio mjesto u početnoj momčadi, Dinamo je cijelo vrijeme tražio nova rješenja na desnom krilu, pa je na zimu iz Slaven Belupa stigao Arber Hoxha.

EVO TKO ĆE IGRATI! VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

Vidović je u proljetni dio sezone ušao kao igrač s klupe, marljivo radio i čekao svoju priliku za dokazivanjem. I onda bi svoje minute svaki put sjajno iskoristio. Sergej Jakirović je napokon dobio pravog igrača, čovjeka prevage na lijevoj strani. Vidović u osam posljednjih nastupa (prvenstvo i Kup) ima čak pet golova i jednu asistenciju. A s obzirom na to da je u međuvremenu s krilne pozicije prebačen na krilnog beka, to su sjajne brojke!

Zanimljivo, Vidović statistički ne zaostaje za Pjacom i Pašalićem, a pogled javnosti na te igrače potpuno je drugačiji. Pjacu mnogi (s pravom) svrstavaju među ponajbolje igrače lige, Pašalić je za mnoge hit HNL-a, a Vidović igrač za kojeg Dinamo ne bi trebao izdvojiti 3-4 milijuna eura i otkupiti ga od Bayerna!? Čudno...

Ivanušec 'eksplodirao' tek četvrte sezone...

Usporedili smo i brojke Vidovića s onima Ivanušeca od prošle sezone. Ivanušec je sezonu 2022/23. zaključio s 48 nastupa, 13 golova i pet asistencija. A Vidović je u svojoj prvoj HNL sezoni na 35 nastupa, devet golova i tri asista. Nogometna klasa u ovom je slučaju i dalje na strani Ivanušeca (bez dvojbe), ali Vidović statistički ne zaostaje baš tako puno.

TRENER I KAPETAN 'MODRIH' Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

A kakav je Ivanušec bio tek po dolasku u Dinamo? Hmmm... Hrvatski reprezentativac i igrač Feyenoorda je po dolasku u Dinamo 2019/20. u 29 nastupa zabio pet golova. Sezonu kasnije (2020/21.) je isporučio devet  golova i pet asistencija, pa u sezoni 2021/22. pet golova i osam asistencija. I tek je posljednje godine eksplodirao. A Vidović u startu ima bolje brojke nego Ivanušec u prve tri sezone. Treba li se u Maksimiru netko zapitati? I zaista već ovoga ljeta otkupiti mladog nogometaša...

Ovosezonske brojke trojice nogometaša

Marko Pjaca 
- 27 utakmica (2017 odigranih minuta), 6 golova, 5 asista

Marco Pašalić
- 38 utakmica (2478 odigranih minuta), 9 golova, 5 asista

Gabriel Vidović 
- 35 utakmica (1860 odigranih minuta), 9 golova, 3 asista

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • BROKRO 06.05.2024.

    odkupite Sucica Vidovica te dovedite Matkovica iz Osijeka i za dvije godine ste daleko u Europi

  • drvojeravno 05.05.2024.

    Opet sirite mržnju, upravo ste sami sebi dali odgovor na to zašto su pjaca i pasalic u reprezentaciji "pjaca je brz i igra odlicno jedan na jedan, dok pasalic ima najbolju ljevicu lige i ako je on takodjer isto brz" Dok to vidovic apsolutno nije ništa od ovog tu troje nema. Što ne znači da neće imati nego jednostavno trenutno nije taj nivo

  • KešićIsBack 05.05.2024.

    Mierez mora na euro ..moramo iskoristiti ovu formu

Komentiraj...
Vidi sve komentare