To je to što me zanima!

VIDEO Veliki sudar Ferrarija i Red Bulla u predzadnjem krugu! Piastri slavio, Verstappen u krizi

Aktualni svjetski prvak i lider prvenstva Max Verstappen završio je na petom mjestu, dok je četvrto mjesto osvojio Lando Norris, koji je startao sa 17. pozicije
Vidi originalni članak

McLarenov Oscar Piastri pobjednik je Velike nagrade Azerbajdžana koja je održana na ulicama glavnog grada Bakua. Mladom Australcu, koji vozi tek svoju drugu sezonu u Formuli 1, ovo je druga pobjeda u karijeri nakon što je slavio u srpnju na VN Mađarske. Drugi je završio Ferrarijev Charles Leclerc (+10,9 sekundi), koji je osvojio najbolju startnu poziciju u kvalifikacijama.

Pobjedničko je postolje je, ni kriv ni dužan, upotpunio Mercedesov vozač George Russell (31,3 s) koji se našao na toj poziciji nakon sudara Sergija Pereza (Red Bull) i Carlosa Sainza (Ferrari). Njih su dvojica bili u Leclercovom retrovizoru u predzadnjem krugu utrke u borbi za treće mjesto.

Perez je napao Sainza s unutarnje strane u drugom zavoju, a do kontakta je došlo na ravnici nakon što nisu dovoljno pazili na razmak između bolida. Perezov Red Bull tako se 'zakačio' na Sainzov Ferrari i obojica su bila katapultirana u zid. Taj incident možete pogledati klikom OVDJE.

Na svu sreću, s obojicom je sve u redu. Sudar nije bio pri maloj brzini, ali izašli su neokrznuti iz olupina. Suvišno je reći kako su obojica u tom trenutku odustala iz utrke.

Aktualni svjetski prvak i lider prvenstva Max Verstappen završio je na petom mjestu, dok je četvrto mjesto osvojio Lando Norris, drugoplasirani u prvenstvu. Norris je startao utrku sa 17. mjesta, stoga je njegov rezultat vrlo dobar.

Dodajmo i kako je McLaren prvim i četvrtim mjestom osvojio 37 bodova i time preskočio Red Bull u prvenstvu konstruktora.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • RREAL MADRID 15.09.2024.

    Sjajna utrka, 30 krugova je trajala borba za pobjedu. Piastri sjajno odvozio i sjajno se branio od Leclerca. Mogao bi čak i Ferrari biti ispred Red Bulla u konstruktorskom poretku. A mislim da od borbe za vozački naslov neće biti ništa, meni Norris nikada nije imao neki šampionski mentalitet, iako je danas dobro vozio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare