To je to što me zanima!

VIDEO Turci napravili krš i lom u Nizozemskoj nakon ispadanja. Masovna tučnjava i u Berlinu

Poslije utakmice četvrtfinala Eura u kojoj je Nizozemska pobijedila Tursku 2-1 došlo je do sukoba navijača u Berlinu, Eindhovenu i Haagu. Osim policije intervenirala je i specijalna policija
Vidi originalni članak

U posljednjoj utakmici četvrtfinala Europskog prvenstva u Njemačkoj igrale su reprezentacije Nizozemske i Turske. Utakmicu je bolje otvorila momčad Vincenzo Montelle i povela u 35. minuti golom Sameta Akaydina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako do tog trenutka pa i nakon, Nizozemska je dominirala susretom, a to joj se isplatilo tek u 70. minuti. Nakon kratkog kornera lopta je došla do Memphisa Depaya koji je centrirao i sjajno pronašao nečuvanog Stefena De Vrija koji nije imao težak zadatak zabiti.

Samo šest minuta nakon "oranje" je kompletiralo preokret. Prizeman ubačaj išao je na Codyja Gakpa, a ispred njega loptu je u vlastitu mrežu ugurao Mert Muldur. Bio je to 11. autogol na prvenstvu. Iako je Turska do kraja susreta imala još prilika nisu uspjeli izjednačiti i utakmica je završila 2-1.

Poslije dvoboja u Berlinu izbila je masovna tučnjava između navijača. Turski navijači teško su prihvatili poraz, a sitne provokacije Nizozemaca bile su dovoljne da dođe do sukoba. No sukobi nisu bili samo u Njemačkoj. Ozbiljniji neredi dogodili su se u Eindhovenu i Haagu, a navijači su se gađali i stolicama.

Stvar se otela kontroli u Haagu pa je tako osim policije morala reagirati specijalna policija, prenosi nizozemski Voetbalprimeur.

"Dosta je, idite kući. Sklonite se ili će biti upotrebljena sila", vikao je jedan policajac.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • EmillePalka 07.07.2024.

    Treba zabraniti Torcidu jer i oni rade isti nered, ali i upravu Ajduka jer nikada ne osudi ajdučiju Torcide.

  • nc_zd1 07.07.2024.

    Auslander raus

  • zorozimba 07.07.2024.

    Još jedan mali dokaz kako navodne "migracije" s kulturološko-socijalnim razlikama se ne uklapaju u sadržaj onoga što se naziva suživot, razumijevanje i prihvaćanje raznih kultura. One su jednostavno teško spojive. Na žalost svijet očekuje teško razdoblje upravo izazvanim tim migracijama i naseljavanjem koliko god mi vjerovali i pričali o tome da je čovjek čovjeku brat. Jednostavno ne ide to, razlike su očite i donose sukobe kad-tad. Povijest nas o tome uči.

Komentiraj...
Vidi sve komentare