To je to što me zanima!

VIDEO Trenutak ludila trenera stoljeća: Morat ću kod psihijatra

Na utakmici Hypa i Metza u rukometnoj Ligi prvakinja prije 14 godina Gunnar Prokop zaustavio je napad za pobjedu protivničke ekipe. Dobio je godinu dana suspenzije
Vidi originalni članak

Gunnar Prokop (83) ostat će zapamćen kao jedan od najvećih rukometnih fanatika u povijesti ženskog rukometa. Davne 1972. godine osnovao je rukometni klub Hypo Niederösterreich, koji je jedan od najuspješnijih klubova u ovome sportu. Prokop je 1991. godine proglašen trenerom stoljeća u izboru EHF-a.

U razdoblju od 1977. do 2008. Hypo Niederösterreich redao je naslove prvaka Austrije, a čak osam puta prvak Europe. Prokop je bio dugogodišnji predsjednik kluba, a ulogu glavnog trenera preuzimao je nekoliko puta. Ipak, ona posljednja epizoda na trenerskoj klupi prije 14 godina obilježit će mu karijeru.

ŠOKIN NASLJEDNIK Ivica Obrvan novi je izbornik rukometašica: Podravka je prihvatila moju dvostruku ulogu

U 2. kolu skupine B Lige prvakinja 29. listopada 2009. Hypo je dočekao francuski Metz. Austrijanke su vodile gotovo cijelu utakmicu, ali Metz je u završnicu ušao s izjednačenim rezultatom. U posljednjih 20 sekundi ušlo se s rezultatom 27-27, a Hypo je imao napad za pobjedu. Nisu Austrijanke to dobro odigrale i izgubile su loptu koja se odbila do golmanice Metza. 

Ona je 12 sekundi prije kraja bacila kontru prema Svetlani Ognjenović. Kad je trebala primiti loptu u teren ulazi Prokop i rukama zadržava igračicu Metza. Suci su mu odmah pokazali crveni karton, a on se u tom trenutku smiješio. 

Prokop je kažnjen s 10.000 eura i dobio je jednogodišnju suspenziju.

DEBITANT MEĐU 'KAUBOJIMA': Prvi sam rukometaš iz Virovitice u reprezentaciji, a kažu da će brat (16) čak biti bolji od mene

- Još ne mogu shvatiti što me spopalo i zašto sam to učinio. Podnio sam ostavku kao trener, morat ću ovaj slučaj riješiti sa psihijatrom - izjavio je Prokop nakon slučaja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Ugodan 30.10.2023.

    Automatska diskvalifikacija njegovog tima

Komentiraj...
Vidi sve komentare