To je to što me zanima!

VIDEO Remi Hrvatske i Albanije postavio dva rekorda na EP-ima

Prema statističkom izračunu Opte, čak 17 udaraca u okvir bilo je na utakmici Hrvatske i Albanije. Samo je na jednoj utakmici grupne faze u povijesti Eura upućeno više udaraca u okvir gola, i tu je igrala Hrvatska
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je 2-2 s Albanijom u drugom kolu Europskog prvenstva u Njemačkoj. "Vatreni" su gubili sve do 74. minute, nakon čega su u tri minute imali ekspresni preokret koji je u 94. minuti "upropastio" albanski reprezentativac Klaus Gjasula, koji je zabio za konačnih 2-2.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Upravo je Gjasula ispisao povijest Europskog prvenstva svojom izvedbom protiv Hrvatske. Naime, ovaj je Albanac postao prvi igrač u povijesti Eura koji je ušao u igru s klupe i u istoj utakmici zabio gol i autogol. Podsjetimo, autogol je zabio u 77. minuti kada se lopta od njegova tijela nesretno odbila u mrežu Albanije.

Statistika Hrvatska - Albanija

Gjasula se može pohvaliti i još jednim rekordom, otkriva Opta, stranica specijalizirana na statistiku. Zabio je najkasniji gol za izjednačenje u povijesti Eura. Albanac je zatresao mrežu kada je prošlo točno 94 minute i 23 sekunde utakmice. Jasno, u obzir se ne uzimaju golovi postignuti u produžecima...

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Spomenimo još jedan zanimljiv podatak. Prema statističkom izračunu Opte, čak 17 udaraca u okvir bilo je upućeno na utakmici Hrvatske i Albanije. Samo je na jednoj utakmici grupne faze Eura upućeno više udaraca u okvir gola.

Bilo je to prije 20 godina na utakmici Hrvatske i Engleske na Euru 2004. godine, kada su te dvije reprezentacije 22 puta pucale u okvir gola. Ostaje žal što rezultat za "vatrene" u nijednoj od tih utakmica nije bio povoljan. Englezi su te godine slavili 4-2.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • FarsiB 20.06.2024.

    nije pomogla gospa🤣

  • d4 20.06.2024.

    Mislim koga boli kikiriki za neke tamo blesave rekorde????Rekord bi bio da nakon ovakve dvije tekme Hrvatska osvoji prvenstvo, e to bi bio rekord miki moj.Ali budući da naša A ekipa trči usporeno ne gajim prevelike nade, Dalić bi sada i jedino ispao faca da promjeni barem polovicu prvotimaca sa gladnima s klupe.Dečki su protiv Albanaca pokazali kako se igra nogomet, i da su oni krenuli od prve minute ne bi mi lovili zaostatak do skoro pred kraj tekme.Da se razumije ne pljujem ja po nikome, Modrić i ta njegova generacija je napravila u zadnjih desetak godina nogometno čudo, ali ako ne ide reci ne ide daj mjesto novoj generaciji pa pomogni zadnjih 20min, svatko tko kuži sport i odrastanje, a samim time starenje razumio bi takav potez.Ali gledanje naše repke prvo poluvrijeme protiv Albanije je bilo čisto mučenje, pa Gruzija je protiv Turaka igrala ljepši nogomet sa više žara i želje, jbt mi pimplamo loptu na 40m od protivničkog gola i onda se čudimo što nakon 60min tekme 80% ekipe diše na škrge............

  • Kimjongum 20.06.2024.

    Ako protiv Italije krenemo od prve minute s Modrićem, Brozovicem i Perišićem onda je ovaj D@alic potpuni k.... Modrić je igrač za zadnjih 20 minuta, Brozović je propao totalno, Perišić van profesionalnog nogometa. Nije mi jasno, imas 25 igrača na raspolaganju, što si ih zvao?

Komentiraj...
Vidi sve komentare